Nikon Coolpix A, η compact στο μεγαλείο της


Η στιγμή για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας έφτασε. Η Nikon Coolpix A δίνει το παρών, αφήνοντας άφωνους τους φίλους των compact μηχανών και όχι μόνο. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται για να καλύψει κάθε ανάγκη, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς. Με λιλιπούτειες διαστάσεις, εκπληκτικό αισθητήρα και μεγάλα aperture η Coolpix A μπορεί να ανταγωνιστεί και DSLR μοντέλα, έτσι απλά.

Πιο συγκεκριμένα η νέα Coolpix, αποτελεί το flagship μοντέλο της εταιρείας για την compact κατηγορία. Εξοπλίζεται με αισθητήρα DSLR-sized DX-format APS-C και επιτρέπει λήψεις στα 16MP ενώ ο φακός 18.5mm (28mm equivalent) f/2.8, συμπληρώνει το πακέτο. Επιπλέον εγγραφή video στα 1080p, 4fps burst-shooting, camera filters και εξαιρετικές δυνατότητες σε χαμηλό φωτισμό συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο. Δυστυχώς, απογοητεύει στο τομέα του zoom αφού δεν ξεπερνά το 1x ωστόσο, δεν είναι κάτι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο για ποιοτικές λήψεις. Φυσικά, οι χειροκίνητες ρυθμίσεις καθώς και η πληθώρα αξεσουαρ, όπως το οπτικό viewfinder, καλύπτουν την παραπάνω έλλειψη.

Δυστυχώς όμως, όλα τα καλά, όπως και στη προκειμένη περίπτωση κοστίζουν. Έτσι, για να αποκτήσει κανείς την Coolpix A θα χρειαστεί να γίνει φτωχότερος κατά 1.099$.

Σχόλια