Samsung Galaxy S4, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο Android




H Samsung τα ξημερώματα (για την Ελλάδα) παρουσίασε το νέο της flagship smartphone. Το τέταρτο κατά σειρά «Galaxy S» είναι γεγονός, αποτελώντας ό,τι καλύτερο έχει δημιουργήσει η κορεάτικη εταιρεία μέχρι στιγμής. Στην Times square, στη Νέα Υόρκη το Galaxy SIV έδωσε το παρόν επίσημα με νέα χαρακτηριστικά, ανανεωμένη εμφάνιση και πληθώρα software υλικού που όπως έχουμε ξανά πει, είναι ο τομέας που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι εταιρείες.

Samsung Galaxy SIV, με οκταπύρηνο, 13MP κάμερα και μια υπέροχη 5άρα οθόνη

Το νέο Android smartphone έρχεται σε δυο εκδόσεις, όσον αφορά τον επεξεργαστή ανάλογα με την χώρα κυκλοφορίας. Έτσι, συναντάμε είτε τον νέο επεξεργαστή Exynos 5 που ενσωματώνει 8 πυρήνες, ξεχωρίζοντας έτσι από ότι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής είτε τον τετραπύρηνο Snapdragon στο 1.9Ghz. Η οθόνη αυτή τη φορά έχει διαγώνιο 5-ιντσών και είναι η πρώτη Super AMOLED Full HD που κυκλοφορεί στην αγορά, προσφέροντας την αναλογία 441 pixels-per-inch(ppi). Φυσικά εξοπλίζεται με το νεότερο Gorilla Glass 3 από την Corning για ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Οι φωτογραφικές ικανότητες του νέου smartphone είναι βελτιωμένες καθώς διαθέτει αισθητήρα BIS 13MP αλλά και εμπρόσθια κάμερα στα 2.1MP, συνοδευόμενες ωστόσο από νέο software για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω. H προσωρινή μνήμη RAM είναι στα 2GB ενώ για τα δεδομένα υπάρχουν τρεις διαφορετικές χωρητικότητες (16, 32, 64GB), οι οποίες συμπληρώνονται με επιπρόσθετη microSD κάρτα. Ο τομέας της συνδεσιμότητας είναι ιδιαίτερα πλούσιος παρέχοντας όλους τους γνωστούς τρόπους σύνδεσης όπως WiFi a/b/g/n/ac, GPS, NFC, Bluetooth 4.0, IR LED, MHL 2.0 ενώ όσον αφορά τους αισθητήρες συνυπάρχουν επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα καθώς βαρόμετρο, θερμόμετρο και υγρασιόμετρο. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το πιο πρόσφατο Android 4.2.2 ενώ όλα τα ηλεκτρονικά τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 2600mAh.

Samsung Galaxy SIV με software που κάνει τη διαφορά

Εκτός όμως των χαρακτηριστικών που αν μη τι άλλο εξυπηρετούν στο μέγιστο κάθε ανάγκη, η Samsung δίνει έμφαση στο software περιεχόμενο κάνοντας έτσι τη διαφορά από την Android μάζα. Έτσι, το νέο Galaxy SIV έρχεται με δυνατότητες που βοηθούν τον χρήστη στην καθημερινότητά του πολλαπλά για μέγιστη λειτουργικότητα.

Πιο συγκεκριμένα με τη λειτουργία Dual Camera και Dual Video Call παρέχεται η ευκολία της ταυτόχρονης χρήσης των καμερών. Είτε για ταυτόχρονη φωτογράφιση δυο σημείων είτε για videoκλήση με διπλή εικόνα, το Galaxy SIV, είναι έτοιμο για όλα. Φυσικά οι φωτογραφικές δυνατότητες συμπληρώνονται από τα 12 προεγκατεστημένα modes λήψεων περιλαμβάνοντας το Drama Shot, για δημιουργία timelapse και το Sound & Shot, για φωτογραφίες με εγγραφή ήχου.

Όσον αφορά την επικοινωνία και τις συνδέσεις με πρόσωπα εδώ η Samsung παρέχει τα Group Play και Share Music. Και τα δυο features παρέχουν την δυνατότητα προβολής φωτογραφιών, video ή μουσικής ταυτόχρονα σε πολλαπλές συσκευές και μάλιστα χωρίς τη χρήση δικτύου. Ακόμη μια παραγωγική εφαρμογή που λύνει τα χέρια σε αυτούς που ταξιδεύουν συχνά είναι το S Translator, που προσφέρει μετάφραση κειμένου και φωνής σε διάφορες γλώσσες.

Ακόμη το Galaxy SIV έρχεται πιο έξυπνο καθώς αναγνωρίζει τις κινήσεις των ματιών αλλά και των χεριών για πιο εύκολη χρήση από ποτέ. Τα χαρακτηριστικά Air View, Samsung Smart Pause, Samsung Smart Scroll και Air Gestures είναι σε θέση να καταλαβαίνουν το τι κάνει ο χρήστης και να λειτουργεί αντίστοιχα. Για παράδειγμα, την στιγμή που προβάλλεται ένα video και ο κάτοχος στρέψει το βλέμμα του κάπου εκτός της οθόνη τότε αυτόματα γίνεται pause. Ακόμη το scrolling μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το άγγιγμα της οθόνης απλά και μόνο με την κίνηση του καρπού.

Φυσικά το νέο Αndroid μπορεί να βοηθήσει τον κάτοχο παρέχοντας καθημερινές πληροφορίες για την υγεία του. Με το S Health και τον συνδυασμό αισθητήρων παρέχονται αυτόματα στοιχεία για την υγεία, την ποιότητα του ύπνου καθώς και την σωματική άσκηση του κατόχου.
Το νέο Samsung Galaxy S4 μπορεί να μην διαφέρει τρομερά από το προγενέστερο μοντέλο, ωστόσο το ελαφρώς μικρότερο πάχος (136.6 x 69.8 x 7.9mm), τα βελτιωμένα περιφερειακά και το ιδιαίτερο software συνθέτουν ένα σύνολο που σίγουρα θα ζητηθεί ενώ παράλληλα θέτει τον πήχη ψηλά.

Σχόλια