Η Google πληρώνει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Την περασμένη Παρασκευή, η Google ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας συνεργασίας αλλά όχι με κάποια κατασκευάστρια του χώρου. Η νέα συμφωνία γίνεται προς όφελος του πλανήτη καθώς μια εταιρεία του βεληνεκούς της δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για τον παράγοντα φύση.

Η Google δίνει τα χέρια με την Duke Energy, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην κατηγορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αμερική, έχοντας σχέδιο για χρήση φυσικών πηγών όπως ο ήλιος και ο αέρας. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναβαθμίσει τον «πράσινο» χαρακτήρα των Data Centers της, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση. Φυσικά το αντίκτυπο είναι μεγάλο, αφού η εταιρεία καλείται να πληρώσει αρκετά (περισσότερα από 1 δις) για την εκπλήρωση του νέου σχεδίου.

Αυτό που μένει είναι να εγκριθεί το παραπάνω και ύστερα η καλύτερη διαχείριση ενέργειας θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους -που παράγουν αυτοί οι κολοσσοί- ενώ στη συνέχεια δεν είναι απίθανο να ακολουθήσουν Apple και Facebook. Εταιρείες που κατά καιρούς δέχονται αρνητικές κριτικές από μη κερδοσκοπικές όπως η Greenpeace. Τέλος, η Duke Energy έχει υποσχεθεί σε διάστημα 90 ημερών, να έχει νεότερα σχετικά με το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται αποκλειστικά για τη Google.

Πηγή

Σχόλια