Nokia Asha 501, έξυπνο 2G κινητό για όλους


Η Nokia ενδιαφέρεται για όλες τις κατηγορίες χρηστών, δίνοντας έμφαση ακόμα και στα οικονομικά μοντέλα. Θέλοντας λοιπόν να ευχαριστήσει παλιούς αλλά και νέους χρήστες που ίσως να μην έχουν μπει στο κόσμο των smartphones, η εταιρεία λανσάρει το νέο Asha 501. Ένα έξυπνο κινητό που δεν ζητά πολλά και υπόσχεται να εξυπηρετήσει αυτούς που δεν θέλουν να ξοδευτούν ιδιαίτερα.


Nokia Asha 501, με οθόνη 3-ιντσών και επιλογές ασύρματης επικοινωνίας

Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη πλήρους αφής 3-ιντσών (320x240pixels, 133ppi, ανθεκτικό γυαλί)  και έρχεται με άκρως νεανική και πολύ βολική σχεδίαση. Η διεπαφή με το χρήστη επιτυγχάνεται με το νέο Nokia Asha OS που -εμφανισιακά- θυμίζει το λειτουργικό του N9. Στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 3.2MP για φωτογραφικές λήψεις ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα εγγραφής video ωστόσο χαμηλής ποιότητας. Όσον αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης επικοινωνεί ασύρματα με δίκτυα 2G, WiFi 802.11 b/g αλλά και με Bluetooth 3.0 όπως και ενσύρματα με micro USB.

Οικονομικό αλλά με features που εξυπηρετούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά

Το Nokia Asha 501 έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την απλή αλλά και έξυπνη χρήση και αυτό διαπιστώνεται από τα features που διαθέτει. Η υπηρεσία Fastlane, προσφέρει άμεση πρόσβαση στις δραστηριότητες του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος απλά με ένα swipe για γρήγορη απεικόνιση όλων των συμβάντων. Επιπλέον, η εμπειρία ακρόασης μουσικής, σύνδεσης στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και αποστολής μηνυμάτων είναι πιο άνετη και εύχρηστη από ποτέ. Φυσικά ενσωματώνεται και δέκτης FM για μουσική από αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακόμη το εντυπωσιακό ρολόι στο homescreen και το ξυπνητήρι που ενημερώνει για το πόσος χρόνος ύπνου μένει συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν.

Και όλα αυτά από ένα κινητό που διαθέτει εναλλάξιμα καλύμματα, ανανεωμένο app store, μπαταρία αυτονομίας έως και 1152 ωρών και φυσικά προσιτή τιμή (~99$).

Σχόλια