Nokia Lumia 925, λεπτό και ελαφρύ με Pureview camera


Η σειρά Lumia εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ένα ακόμη μοντέλο με εξαιρετική κάμερα, αυτή τη φορά, βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας. Το Lumia 925 είναι γεγονός. Το περιμέναμε, βελτιωμένο στα σημεία (σε σύγκριση με το 920), με εκπληκτική κάμερα και σώμα αλουμινίου, που χθές σχεδόν επιβεβαιώθηκε.

Το φιλανδικό smartphone έρχεται να ενισχύσει το Windows Phone έδαφος προσφέροντας τα πάντα και κάτι παραπάνω. Τα χαρακτηριστικά έρχονται πιο πλήρη από ποτέ, με την οθόνη να κερδίζει τα βλέμματα, την κάμερα να εντυπωσιάζει και το « καλλίγραμμο» σώμα να είναι άκρως ποθητό.

Ξεκινώντας από έξω πρός τα μέσα διακρίνεται η αλουμινένια κατασκευή που εξασφαλίζει μέγιστη ανθεκτικότητα αλλά και αίσθηση πολυτέλειας, σε σύγκριση με το glossy πλαστικό. Οι διαστάσεις έχουν μειωθεί όσον αφορά το βάρος και το πάχος καθώς είναι πιο λεπτό και από το μέχρι πρότινος flagship, Lumia 920. Στο πίσω μέρος διακρίνεται το διπλό LED flash καθώς και η κάμερα που καταλαμβάνει αισθητά μεγαλύτερο χώρο. Η οθόνη είναι στις 4.5-ίντσες, τεχνολογίας AMOLED με super-sensitive touch. Στο εσωτερικό συναντάμε διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon, 1GB RAM και παρόμοια χαρακτηριστικά με το 920 (βλ. παρακάτω).


Το σημείο που μονοπωλεί και δεν περνά απαρατήρητο είναι η κάμερα του νέου Lumia 925. Είναι τεχνολογίας Pureview αλλά με αισθητήρα 8.7ΜP και όχι των 41ΜP όπως του 808. Φυσικά τα megapixels δεν παίζουν σημαντικό ρόλο αφού η εν λόγω κάμερα έχει άλλα προσόντα. Διαθέτει 6 φακούς Carl Zeiss και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για βέλτιστες λήψεις. Φυσικά η Nokia δεν σταματά εδώ αφού συνοδεύει τα παραπάνω με software, που λύνει τα χέρια και των πιο απαιτητικών, με το πακέτο του Nokia Smart Camera.

Nokia Smart Camera, Η έξυπνη λύση για να ξεδιπλώσετε το φωτογραφικό σας ταλέντο, περιλαμβάνοντας:

Action Shot
Πολλαπλές λήψεις, συνδυασμένες μαζί σε μια φωτογραφία

Remove Moving Object
Aφαίρεση στοιχείων από λήψεις

Change Faces
Αλλαγή προσώπων για τέλειες φωτογραφίες από πολλαπλές επιλογές

Φυσικά όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν αρμονικά στο Windows Phone 8 περιβάλλον που προσφέρει όλες τις γνωστές εφαρμογές (MS Office, Nokia music, HERE Maps κτλ.) ενώ για την τροφοδοσία η μπαταρία των 2.000 mAh αναλαμβάνει τα περαιτέρω.


Το νέο Lumia 925 με την Pureview camera θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στην τιμή των 470€.

Nokia Lumia 925 specs

Οθόνη: 4.5 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED (1280 x 768 pixels, 334ppi) με γυαλί Gorilla Glass 2
Επεξεργαστής: Snapdragon S4 dual-core στο 1.5GHz
RAM: 1GB
Χωρητικότητα: 16GB (+ 7GB στο SkyDrive)
Κάμερα: 8.7 megapixel PureView με 6 lenses Carl Zeiss, optical stabilizer, dual LED φλας + κάμερα 1.2 megapixel μπροστά
Λοιπά χαρακτηριστικά: ασύρματη φόρτιση, Bluetooth 3.0, WiFi a/b/g/n, 3G και 4G LTE
Διαστάσεις: 129 x 70.6 x 8.5 mm
Χρόνοι: μέχρι και 12.7 ώρες ομιλίας σε 3G και 55 ώρες αναπαραγωγής μουσικής
Τιμή: 470 ευρώ



Σχόλια