Olympus PEN E-P5, retro στυλ με τεχνολογίες του σήμερα


Η νέα κάμερα PEN (E-P5) από την Olympus είναι εδώ, έχοντας σοβαρό παρελθόν για το οποίο οφείλεται η προγενέστερη PEN F, που κυκλοφόρησε το 1963. Το νέο μοντέλο είναι πλέον εδώ για να θυμίσει στους λάτρεις εκείνα τα χρόνια ενώ παράλληλα να εξυπηρετήσει με τις σημερινές τεχνολογίες. Επιπλέον, το μέταλλο και το δέρμα -ρετρό στοιχεία- που τη κοσμούν την κάνουν πιο ελκυστική και όμορφη.

Η E-P5 προσφέρει ταχύτατο shutter έως 1/8000th του δευτερολέπτου χαρίζοντας έτσι άμεσες λήψεις, για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ο αισθητήρας των 16ΜP (Live MOS) τεχνολογίας Micro Four Thirds προσφέρει αστείρευτη λεπτομέρεια ενώ η μεγάλη (αναδιπλούμενη) οθόνη 3.0'', το WiFi και η πληθώρα χειροκίνητων ρυθμίσεων με scroll wheels συνθέτουν ένα άκρως ολοκληρωμένο πακέτο.

Η Olympus PEN χαρίζει υπέροχες λήψεις για κάθε απαιτητικό χρήστη ενώ δεν στερείται τίποτα. Άλλωστε επικοινωνεί και με smartphones που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως viewfinders για απομακρυσμένες φωτογραφήσεις. Φυσικά μια τέτοια κάμερα που απευθύνεται σε πιο εξειδικευμένο κοινό δεν θα μπορούσε να μην πρόσφερει πληθώρα επιλογών

Έτσι, μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι τα παρακάτω:
  • Εγγραφή video ανάλυσης Full HD στα 30fps
  • Ενσωματωμένο flash το οποίο κρύβεται στο σώμα της μηχανής όταν δεν χρησιμοποιείται
  • Ψηφιακό level gause για ίσες λήψεις
  • Μεγάλο εύρος ISO (200-25000)
  • Εναλλάξιμους φακούς
  • 5 Axis σταθεροποιητή εικόνας με IS Auto
Επειδή όμως όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να την αποκτήσετε. Αυτό γιατί η τιμή του σώματος φτάνει τα 1000$ ενώ σε συνδυασμό με τον φακό E-M5 κοστίζει 1500$.


Σχόλια