Garmin Monterra, GPS και Android μαζί


Η Garmin γνωστή στο χώρο των GPS προϊόντων αυτή τη φορά λανσάρει κάτι που πάει το όλο θέμα σε άλλο επίπεδο. Το Garmin Monterra είναι νέο GPS της εταιρείας που συνδυάζει πολλές λειτουργίες και απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, αφού προσφέρει σχεδόν τα πάντα.

Κατ'αρχάς το Monterra βασίζεται στο λειτουργικό Android και προσφέρει κάτι παραπάνω από την γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη. Το interface θυμίζει αυτό κάθε Android smartphone με το Jelly Bean να αναλαμβάνει τη διεπαφή με το χρήση. Φυσικά τρέχει Android εφαρμογές αφού έχει πλήρη πρόσβαση στο Google Play ενώ είναι σε θέση να δεχτεί apps από επίδοξους developers. Από κει και πέρα η Garmin έχει εφοδιάσει τη νέα συσκευή με hardware που εξασφαλίζει άμεσο και ακριβές εντοπισμό θέσης αλλά και απεικόνιση οδηγιών. Διαθέτει δέκτη FM-radioNOAA weather radio και SAME alerts. Όσον αφορά των GPS χαρακτήρα, εξοπλίζεται με το νέο σύστημα 3D MapMerge που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση χαρτών από συνδυασμό όλων των 2D τύπων (maps-like TOPO, basemap ή BirdsEye Satellite Imagery).


Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά διακρίνεται η ευκρινής οθόνη των 4-ιντσών, η μνήμη των 8GB (επεκτάσιμη με microSD), η επικοινωνία με WiFi, Bluetooth 3.0 και NFC αλλά και η ενσωματωμένη κάμερα με υποστήριξη εγγραφής Full HD video. Η τροφοδοσία επιτυγχάνεται μέσω Li-ion πακέτου (παρέχεται) ή παραδοσιακών AA μπαταριών.

Το Garmin Monterra θα γίνει διαθέσιμο το τρίτο τρίμηνο του 2013 και θα πωλείται στην τιμή των 650$.
Πηγή

Σχόλια