Sony RX100II & RX1R, βελτιωμένες και καλύτερες από ποτέ

Η Sony λανσάρει δυο αναβαθμισμένες εκδόσεις των προγενέστερων RX100 και RX1. Οι γνωστές ψηφιακές φωτογραφικές υψηλών επιδόσεων (και κόστους), αυτή τη φορά "αναδημιουργούνται" και έρχονται καλύτερες και βελτιωμένες στα σημεία. Ό,τι έλλειπε στα υπάρχοντα μοντέλα πλέον είναι εδώ με τις νέες εκδόσεις, την RX100 II και RX1 R αντίστοιχα.

Ξεκινώντας με την RX1 R εξωτερικά δεν εντοπίζουμε σημαντικές αλλαγές ωστόσο το θέμα βρίσκεται στα εντός. Έτσι λοιπόν από το νέο μοντέλο αφαιρείται το οπτικό low-pass φίλτρο (OLPF), στο οποίο οφείλονταν κάποια artifacts. Με αυτή την αλλαγή επιτυγχάνεται καλύτερη πιστότητα και πιο καθαρό αποτέλεσμα και μάλιστα με τον ίδιο αισθητήρα.

Όσον αφορά την RX100 II, έρχεται με περισσότερες προσθήκες για ένα πιο πλήρες μοντέλο από ποτέ. Η νέα έκδοση εξοπλίζεται με νέο backside illuminated CMOS αισθητήρα μίας ίντσας, για λήψεις ανάλυσης 20.2 megapixels. H Sony υποστηρίζει πως πρόκειται για τον πρώτο 1-type αισθητήρα προσφέροντας 40% μεγαλύτερη ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σε σύγκριση με την RX100. Επιπλέον, ασύρματη επικοινωνία μέσω WiFi καθώς και NFC είναι στα εντός, για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα.


Και τα δυο μοντέλα αναμφίβολα έχουν πλέον ότι έλλειπε πριν κάνοντας έτσι τη χρήση πιο παραγωγική ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Γι'αυτό το λόγο δεν απευθύνονται στην πλειοψηφία αλλά σε αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω. Έτσι λοιπόν η τιμή της RX1 R διαμορφώνεται στα 2.800$ ενώ η μικρού μεγέθους αλλά μεγάλων δυνατοτήτων RX100 II , θα αντικαταστήσει την RX100 και θα πωλείται στη τιμή των 750$.

Σχόλια