BlackBerry Z30, επίσημο με 5άρα οθόνη και ΒΒ10.2


Η BlackBerry μόλις ανακοίνωσε το νέο της δημιούργημα, έτοιμο να κοντραριστεί με κάθε «μεγάλο» αντίπαλο. Το νέο Z30 είναι εδώ -επίσημα πλέον- και είναι το smartphone με την μεγαλύτερη οθόνη που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Η συσκευή έρχεται με τη νεότερη έκδοση του BB και γενικά πιο ολοκληρωμένα features από κάθε άλλη φορά.

Το BlackBerry Z30 εφοδιάζεται με οθόνη 5-ιντσών τεχνολογίας AMOLED με 1280 x 720 εικονοστοιχεία ή αλλιώς 295 ppi. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο διπύρηνος Snapdragon S4 Pro (1.7Ghz) σε συνδυασμό με 2GB RAM. Αυτό που εντυπωσιάζει στο νέο Z30 είναι η μπαταρία του, που ξεπερνά τις προσδοκίες. Το πίσω κάλυμμα λοιπόν καλύπτει την μπαταρία των 2880 mAh που προσφέρει έως και 25 ώρες συνεχούς λειτουργίας ανάλογα βέβαια τη χρήση. Στο τομέα της συνδεσιμότητας υπάρχει υποστήριξη LTE αλλά και dual-band WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 και NFC.

Η κάμερα είναι στα 8MP με φακό f/2.2 και δυνατότητα εγγραφής video στα 1080p ενώ στο μπροστινό μέρος συνυπάρχει και μια των 2MP (video@720p) για video κλήσεις και λήψη πορτρέτων.


Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα «τρέχει» BB 10 OS στην έκδοση 10.2 που φέρνει μερικές βελτιώσεις όπως το BB Priority Hub, προεπισκόπηση μηνυμάτων στη lockscreen, υποστήριξη WiFi Direct, πολλαπλά ξυπνητήρια και Unicode emojis. Στις λεπτομέρειες συναντάμε και τη τεχνολογία BlackBerry Natural Sound, για ιδιαίτερη ακουστική απευθείας από τη συσκευή χάρη στα στερεοφωνικά ηχεία.

Tέλος, η εταιρεία δεν έχει δώσει πληροφορίες για την κοστολόγηση της συσκευής ωστόσο η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία.

Σχόλια