iOS 7, μερικά ακόμα «κρυφά» κόλπα


Στο προηγούμενο άρθρο γράψαμε για κάποια κόλπα που περιέχει το iOS 7, πιο απλά και κυρίως για νέους χρήστες. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάποια σημεία που αναζητά κανείς μόνο αν πειραματιστεί περισσότερο με το νέο OS. Εσείς όμως, δεν χρειάζεται να χάσετε τον χρόνο σας αφού σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Πολλαπλό κλείσιμο εφαρμογών...
Μπορεί το νέο task switcher να είναι πιο όμορφο και γρήγορο όμως προσφέρει και κάτι ακόμα. Το πολλαπλό (μέχρι 3) κλείσιμο ανοικτών εφαρμογών είναι εφικτό αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα τρία σας δάκτυλα ταυτόχρονα για να τερματίσετε άμεσα έως τρεις εφαρμογές.

Πιο ευανάγνωστες γραμματοσειρές...
Εάν συναντάτε πρόβλημα με την ανάγνωση λόγω της μινιμαλιστικής γραμματοσειράς του iOS 7 κάντε το εξής: στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα, επιλέξτε την Έντονη Γραφή καθώς επίσης αυξήστε και την Αντίθεση. Μετά από αυτό θα χρειαστεί επανεκκίνηση του iPhone σας, αλλά πλέον η ανάγνωση θα είναι πιο ξεκούραστη.

Διαγραφή αρχείων μετά από λανθασμένους κωδικούς...
Αν σταθείτε άτυχοι και χάσετε τη συσκευή σας (μακρυά από εμάς...) και δεν θέλετε τα αρχεία σας να πέσουν σε ξένα χέρια τότε υπάρχει η επιλογή διαγραφής αυτών. Στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Κωδικοί μπορείτε να επιλέξετε τη Διαγραφή Δεδομένων που επιτυγχάνεται μετά την πληκτρολόγηση λανθασμένων κωδικών, όταν αυτό γίνει δέκα φορές.

Νυχτερινή θέαση στους χάρτες...
Για να μην... τυφλώνεστε το βράδυ κατά την οδήγηση από το φωτισμό του iPhone, οι νέοι χάρτες έχουν και επιλογή νυχτερινής θέασης, όπως και στα GPS. Γι'αυτό δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα αφού γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα ορίσετε την τοπική ώρα.

H πυξίδα γίνεται και... αλφάδι
Για όσους ένα αλφάδι είναι σημαντικό για τη δουλειά τους το Compass app φέρνει και αλφάδι. Κάνοντας απλά ένα tap όταν είστε στο πεδίο της πυξίδας εμφανίζεται το αλφάδι.

Απλές κλήσεις με το FaceTime...
Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε video κλήση με το FaceTime μπορείτε απλά να καλέσετε. Έτσι, λοιπόν έχετε τη δυνατότητα φωνητικής κλήσης πατώντας το εικονίδιο του τηλεφώνου που βρίσκεται κάτω δεξιά της εφαρμογής.

Tip: Μπορείς να δεις και κάποια ακόμα features εδώ.

Σχόλια