Apple iPhone 5S, το καλύτερο Apple smartphone είναι εδώ


Το πολυαναμενόμενο iPhone 5S γίνεται επίσημο στο σημερινό Apple event. Το νέο κορυφαίο Apple smartphone είναι πλέον εδώ και το «S» δεν είναι η μόνη αλλαγή. Το hardware έχει βελτιωθεί εξ'ολοκλήρου ενώ δεν λείπουν και οι εξωτερικές μικροπροσθήκες.

Α7 chip και M7 Motion coprocessor

Αυτό που κάνει τη «τρελή» διαφορά και έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα είναι ο ολοκαίνουριος επεξεργαστής. Στο εσωτερικό του νέου iPhone 5S υπάρχει ο A7 CPU με αρχιτεκτονική λειτουργίας στα 64-bit, για 40x καλύτερες επιδόσεις και έως και 56x ταχύτερα γραφικά. Υποστηρίζει OpenGL ES 3.0 ενώ στη δοκιμαστική επίδειξη στο παιχνίδι Infinity Blade 3, τα πήγε περίφημα. Από την άλλη ο βοηθητικός επεξεργαστής M7 αναλαμβάνει την ποιοτικότερη λειτουργία των αισθητήρων της συσκευής.


Καλύτερη κάμερα με 15% μεγαλύτερο sensor

Η κάμερα του νέου iPhone 5S παραμένει στα 8MP αλλά εξοπλίζεται με μεγαλύτερο αισθητήρα κατά 15%, παρέχοντας έτσι καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον παρέχει άνοιγμα f/2.2 και διαθέτει ανανεωμένο true tone dual LED flash. Aκόμη είναι ικανή να βιντεοσκοπίσει περιεχόμενο στα 10fps burst mode, κρατώντας πατημένο το shutter button.


Μεγαλύτεροι χρόνοι αυτονομίας

Και μιας και μιλάμε για mobile συσκευή το iPhone 5S προσφέρει καλύτερους χρόνους αυτονομίας με έως και 250 ώρες αναμονής, 10 ώρες για browsing με σύνδεση LTE και 10 ώρες ομιλίας σε 3G δίκτυα.


Στις λεπτομέρειες, συναντάμε ένα νέο home button αφής με Τouch ID που σημαίνει δυνατότητα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Έτσι, αντικαθιστά τα "παραδοσιακά" passwords και pins με κάτι πιο ασφαλές και μοναδικό για τον κάθε κάτοχο.

Τέλος η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, silver, space grey και gold και θα βρίσκεται στα καταστήματα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια