Αmazon Kindle Fire HDX με quad core cpu, Full HD oθόνη και λειτουργία Mayday


Η Amazon δεν μένει μόνο στο νέο Kindle Fire HD αλλά "δείχνει τα δόντια της" με κάτι ακόμα καλύτερο. Η εταιρεία παρουσιάζει και την εναλλακτική και ομολογουμένως ακριβότερη λύση που ακούει στο όνομα Kindle Fire HDX. Πρόκειται για μια πιο ολοκληρωμένη ταμπλέτα με δυνατότερο επεξεργαστή, καλύτερα γραφικά, ευκρινέστερη οθόνη αλλά και την νέα υποστήριξη Mayday.

To Kindle Fire HDX θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, των 7 και 8.9-ιντσών. Ανάλογα τις προτιμήσεις ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη διαγώνιο που συνεπάγεται και την ποιότητα δηλαδή 1920 x 1200 pixels (323ppi) ή 2560 x 1600 pixels (339ppi). Φυσικά η οθόνη διαθέτει μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων, ισχυρό contrast αλλά και βελτιωμένη φωτεινότητα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο τετραπύρηνος Snapdragon 800 με συχνότητα λειτουργίας τα 2.2Ghz αλλά και το Andreno 330 chip που αναλαμβάνει τα γραφικά ενώ 2GB είναι διαθέσιμα για τα προσωρινά δεδομένα. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει κάμερα HD για πορτραίτα και video κλήσεις ενώ η μεγάλη έκδοση διαθέτει και μια 8MP κάμερα στο πίσω μέρος. Η αυτονομία της συσκευής φτάνει τις 18 ώρες σε Reading Mode και τις 12 ώρες σε ανάμεικτη χρήση.


Όσον αφορά το software χαρακτήρα της συσκευής και εδώ συναντάμε το Fire OS 3.0 που βασίζεται στο Android αλλά και πληθώρα χαρακτηριστικών όπως: XRAY για μουσική, Prive Instant videos, Second screen app, Reading Mode, Quiet Mode, Αmazon App Store καθώς και την επαναστατική λειτουργία Mayday. Πρόκειται για έναν τρόπο εξυπηρέτησης του κατόχου σε περίπτωση που συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Εκείνη τη στιγμή επιλέγει το αντίστοιχο Mayday button και real-time εμφανίζεται κάποιος υπάλληλος της Amazon, ο οποίος είναι σε θέση να δώσει ένα χέρι βοηθείας.

Το νέο Kindle Fire HDX θα κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου στις παρακάτω εκδόσεις:
- 7" με WiFi στα $229
- 7" με WiFi / 4G στα $379
- 8.9" με WiFi στα $329
- 8.9" με WiFi / 4G στα $479

Σχόλια