Android 4.4 KitKat, αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά

Τον προηγούμενο μήνα η Google παρουσίασε την επόμενη έκδοση του Android. Η version 4.4 KitKat θα είναι το επόμενο update αλλά και η έκδοση, η οποία θα τρέχει το νέο Nexus καθώς και οι επερχόμενες συσκευές. Αν και μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες, αυτή τη φορά έχουμε τα πρώτα screenshots που διέρρευσαν και αποκαλύπτουν κάποια νέα features.

Ειδικότερα στο μενού των Ρυθμίσεων υπάρχει ενσωμάτωση συστήματος εκτύπωσης αλλά και πληρωμών, κάτι που φέρνει το ασύρματο σύστημα πληρωμών (μέσω NFC) στη βασική αρχιτεκτονική του Android. Ακόμη, το Miracast είναι μια νέα προσθήκη η οποία επιτρέπει τη μετάδοση εικόνας από την συσκευή σε υποστηριζόμενη τηλεόραση.


Προεγκατεστημένα στην έκδοση KitKat έρχονται και τα apps Drive και Keep. Με το πρώτο αποκτά κανείς πρόσβαση στα δεδομένα που Google cloud του ενώ το δεύτερο εξυπηρετεί στη δημιουργία σημειώσεων.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή εντοπίζεται στο interface menu του Camera app ενώ πλέον προστίθενται και previews με χρήση φίλτρων (όπως στο Instagram). Επιπλέον προστίθεται και πλούσιο μενού για εκτύπωση φωτογραφιών και επιλογές για μέγεθος χαρτιού, χρώματα, προσανατολισμό και αριθμό αντιγράφων.


Το Android 4.4 KitKat ίσως γίνει διαθέσιμο αυτό τον μήνα με το λανσάρισμα του Nexus 5.

Πηγή

Σχόλια