Οι εταιρείες «κλέβουν» στις δοκιμές που παρουσιάζουν

Οι εταιρείες παίζουν καλά το παιχνίδι τους και παρουσιάζουν ότι θέλουν στο κόσμο. Δεν πρόκειται μόνο για την Samsung αλλά και άλλες οι οποίες "πλασάρουν" benchmarks, όπως αυτές τα έχουν φανταστεί.

Το AnandTech έψαξε και παρουσιάζει τα "φανταστικά" αποτελέσματα από αρκετές κατασκευάστριες Android. Τα πρωτεία κατέχει η Samsung με το Note 3, όπου η πλειοψηφία των δοκιμών γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο ενώ στο "παιχνίδι" μπαίνει και η ASUS, η LG αλλά και η HTC. Η Motorola καθώς και η Nvidia δεν έχουν ίδιες προθέσεις αφού σύμφωνα με το AnandTech δεν παρουσιάζουν «μαγειρεμένα» αποτελέσματα.


Στην ουσία δεν πρόκειται απλά για κάποιο ψέμα προς τους καταναλωτές και γενικότερα, απλά υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνονται βέλτιστα αποτελέσματα και ιδανικά για τις εταιρείες. Αυτό που γίνεται είναι το εξής, όταν η συσκευή αντιληφθεί κάποιο πρόγραμμα δοκιμής, που υπάρχει στη λίστα της, τότε «μπουστάρει» τον επεξεργαστή της χρησιμοποιώντας την μέγιστη ισχύ ενώ παράλληλα απενεργοποιεί κάποιες περιττές διεργασίες που μειώνουν την απόδοση. Έτσι, παρουσιάζεται μια άνοδος στα αποτέλεσμα της τάξεως του 3-10%.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό άρθρο του AnandTech.

Σχόλια