Leica M by Jony Ive, πανάκριβη για καλό σκοπό



Η Leica σε συνεργασία με τον Jony Ive, σχεδιαστή της Apple δημιουργούν ένα από τα ομορφότερα και minimal μοντέλα στις ψηφιακές. H νέα Leica M είναι τόσο ακριβή, όσο και όμορφη όμως για καλό σκοπό.

Η νέα δημιουργία θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 23 Νοεμβρίου και αναμένεται να πωληθεί γύρω στα 500,000-700,000 δολάρια. Ο τυχερός εκείνης της βραδιάς, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αποκτήσει το συλλεκτικό μοντέλο. Φυσικά τα χρήματα θα προσφερθούν με σκοπό την ενισχύση της φιλανθρωπικής οργάνωσης RED, για την καταπολέμηση του AIDS και HIV.


Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, διαθέτει αλουμινένιο "laser machined" σώμα ενώ ο σχεδιασμός είναι εξ'ολοκλήρου έμπνευση του Jony Ive. H ολοκλήρωσή της πραγματοποιήθηκε μετά από 85 μέρες και 500 πρωτότυπα μοντέλα. Διαθέτει full-frame CMOS αισθητήρα, υψηλής απόδοσης επεξεργαστή και φακό Leica APO-Summicron –M 50mm f/2 ASPH. Πληροφοριακά, σε περίπτωση που αναρωτιέστε διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Leica M των $7,000.

Σχόλια