Nokia 1520 & 1320, δυο νέα μεγάλα Windows Phone



Η Nokia παρουσίασε δυο νέα Windows smartphones με ανανεωμένη εμφάνιση και όχι μόνο. Στο Abu Dhabi, η φιλανδική εταιρεία λάνσαρε δυο συσκευές με το ξεχωριστό Lumia design που όμως ξεφεύγουν, όσον αφορά τη διαγώνιο της οθόνης, σε σύγκριση με τα μέχρι πρότινος δεδομένα. Τα νέα Lumia 1520 και Lumia 1320 είναι οι δυο προτάσεις της εταιρείας για αυτούς που θέλουν Windows σε έξι ολόκληρες ίντσες.

Ξεκινώντας με το Lumia 1520, εντοπίζουμε ένα πλήρες πακέτο με οθόνη 6-ιντσών ανάλυσης Full HD (368 ppi) με super sensitive touch, τεχνολογία ClearBlack και IPS LCD panel. Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα Pureview στα 20MP με διπλό LED flash και δυνατότητα εγγραφής Full HD video. Ο "εγκέφαλος" της συσκευής είναι ο Snapdragon 800 με τέσσερις πυρήνες -για πρώτη φορά- και συχνότητα λειτουργίας τα 2.2Ghz. Στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά έχουμε όλους γνωστούς τρόπους διασύνδεσης (WiFi, Bluetooth, NFC κτλ.) ενώ την παροχή ενέργειας αναλαμβάνει η μπαταρία των 3400mAh.

Nokia Lumia 1520
Φυσικά η Nokia δεν έχει σταθεί μόνο στα χαρακτηριστικά αλλά έχει εμπλουτίσει τη συσκευή με νέα προγράμματα. Τα Nokia Storyteller, Nokia Video Director και Nokia Beamer βοηθούν να οργανώσετε και να επεξεργαστείτε στο μέγιστο τις φωτογραφίες και τα videos. Επιπλέον το HERE Drive+ σε συνδυασμό με το LiveSight εξυπηρετούν στον εντοπισμό του παρκαρισμένου οχήματός σας ενώ το HERE Transit κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση σταθμών μεταφοράς. Ακόμη η εταιρεία σε συνδυασμό με την Dreamworks Animations ετοιμάζει νέες εφαρμογές, ο οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Nokia Lumia 1320
Από την άλλη το Lumia 1320 διαθέτει την ίδια διαγώνιο οθόνης αλλά και το νέο λογισμικό που έρχεται προεγκατεστημένο ωστόσο έχει κάποιες διαφορές από το 1520. Σ'αυτά που διαφέρει λοιπόν και το καθιστούν και πιο προσιτό σε σχέση με το Lumia 1520 είναι η ανάλυση της οθόνης που είναι στα 1280 x 720p, η κάμερα των 5MP αλλά και ο επεξεργαστής  Snapdragon S4 που είναι διπύρηνος. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένα Lumia phone που προσφέρει την εμπειρία του 1520 αλλά με ελαφρώς υποδεέστερα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος.

Σχόλια