Nokia Lumia 2520, το πρώτο tablet της Nokia



H Nokia εκτός των νέων smartphones, μας παρουσίασε και κάτι ακόμα. Το πρώτο της tablets είναι γεγονός και ακούει στο όνομα Lumia 2520. Πρόκειται για μια συσκευή άκρως προικισμένη, με επιλογές χρωμάτων και γνώμονα την on the go λειτουργία, βασισμένο σε Windows RT 8.1.

To πρώτο tablet της φιλανδικής εταιρείας

Με μεγάλη αισιοδοξία και μια ετοιμοπόλεμη συσκευή, η Nokia μπαίνει στην κατηγορία των tablets για να αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια του χώρου. Το Lumia 2520 είναι αυτό που θα "βγάλει το φίδι από την τρύπα" και φαίνεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και γιατί όχι άλλωστε.

Το tablet διαθέτει οθόνη 10.1-ιντσών ανάλυσης Full HD (218ppi) και επίστρωση Gorilla Glass 2 για μέγιστη ανθεκτικότητα. Ο επεξεργαστής Snapdragon 800 με τέσσερις πυρήνες αναλαμβάνει την επεξεργαστική ισχύ σε συνδυασμό με 2GB RAM για άνετη λειτουργία. Φυσικά άλλα 32GB είναι διαθέσιμα για τα ψηφιακά δεδομένα του χρήστη.

Στο πίσω μέρος διακρίνεται η κάμερα των 6.7MP με οπτικά ZEISS και 4x digital zoom ενώ μπροστά υπάρχει άλλη μια για video κλήσεις και πορτραίτα. Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 8000mAh που παρέχουν έως και 25 μέρες αναμονής ενώ η τεχνολογία ταχείας φόρτισης εξασφαλίζει πληρότητα 80% με μόλις μια ώρα φόρτισης.

Το Nokia Lumia 2520 διαθέτει όλους τους τρόπους επικοινωνίας. Modem 4G LTE με έως 150Mbps, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 και NFC είναι στα εντός ενώ το Α-GPS σε συνδυασμό με A-GLONASS και τους χάρτες HERE φροντίζουν να μην χάσετε ποτέ τη διαδρομή σας.

Τέλος, η συσκευή συνοδεύεται από πληκτρολόγιο που αποτελεί πρόσθετο αξεσουάρ ωστόσο προσφέρει το κάτι παραπάνω. Εκτός του ότι λειτουργεί και ως θήκη, παρέχει και επιπλέον εξόδους για σύνδεση άλλων μέσων αλλά και ενσωματωμένη μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία.


Σχόλια