Nokia X, X+ και XL για Android εφαρμογές στις φιλανδικές συσκευές


Το MWC 2014 καλά κρατεί και η Nokia δίνει το παρών με τρεις ιδιαίτερες συσκευές. Το Nokia X, X+ και XL. Οι συσκευές διαθέτουν μεγάλη οθόνη, νέο -πολλά υποσχόμενο- λογισμικό και προεγκατεστημένες εφαρμογές της Nokia και Microsoft.

Τα νέα φιλανδικά smartphones ενσωματώνουν τον διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 8225 στο 1Ghz, 512ΜΒ (768MB για τα X+ & XL) RAM και 4GB για αποθήκευση δεδομένων, η οποία επεκτείνεται με κάρτες microSD. Η οθόνη των 4άρων ιντσών (5-ίντσες για το XL) αποτελείται από 800 x 480 pixels ενώ η ενσωματωμένη κάμερα επιτρέπει λήψεις στα 3MP με fixed focus σε αντίθεση με το XL που διαθέτει κάμερα 5MP με auto focus. Επιπλέον, παρέχουν δεύτερη υποδοχή για κάρτες SIM ενώ η μπαταρία προσφέρει ικανοποιητικούς χρόνους λειτουργίας χάρη στα 1500mAh.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στα νέα κινητά είναι το λογισμικό. Δεν είναι άλλο από την νέα πλατφόρμα της Nokia το Nokia X platform με δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από το οικοσύστημα του Android. Με λίγα λόγια ένα λογισμικό που συνεργάζεται με Android apps είναι η νέα δημιουργία της Nokia, για αυτούς που θέλουν ένα κινητό της εταιρείας και παράλληλα επιθυμούν εφαρμογές Android. Το user interface είναι λιτό και εύκολο για κάθε χρήστη με δυνατότητα οργάνωσης της αρχικής σελίδας (σαν των WP8) αλλά και το Fastlane για προβολή όλων των απαραίτητων στοιχείων σε μια οθόνη. 

Ομολογουμένως τα Nokia X phones δεν υποστηρίζουν πλήρως το Android και αυτό φαίνεται από τη μη ύπαρξη του καταστήματος Google Play.

Σχόλια