Samsung Galaxy S5, η πέμπτη γενιά είναι εδώ


To Galaxy S5 είναι πλέον εδώ με νέες εξωτερικές πινελιές και ελαφρώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Η Samsung λανσάρει στο Unpack event την πέμπτη γενιά της σειράς Galaxy S, που αποτελεί την ναυαρχίδα της. Αυτή τη φορά όμως, η έκπληξη... δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη αφού δεν παρατηρούνται αλλαγές που θα χαρακτηρίσουν την συσκευήv ως "wow". Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα παράπονα μας για το νέο Android smartphone και ας δούμε τι διαθέτει.

H οθόνη του νέου Galaxy S5 είναι μεγαλύτερη κατά 0,1-ίντσα, σε σύγκριση με το S4 απλά και μόνο για να φανεί διαφορά, με εξίσου όμοια ανάλυση στα 1920 x 1080 pixels και όλα αυτά με την γνωστή Super AMOLED τεχνολογία. Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο Snapdragon 800 με τέσσερις πυρήνες και 2.5Ghz συχνότητα λειτουργίας, συνοδευόμενο από το Adreno 330 GPU για έως και 50% καλύτερα γραφικά. Η προσωρινή μνήμη της συσκευής προσφέρει χωρητικότητα 2GB ενώ τα 150Mbps μέσω LTE και η 16MP κάμερα ολοκληρώνουν τις σημαντικές "εσωτερικές" διαφορές. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως η κάμερα σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή μπορούν να καταγράψουν video ανάλυσης UHD, που σημαίνει 4 φορές την ανάλυση του FullHD.


Στα υπόλοιπα, το TouchWiz είναι βελτιωμένο και ελαφρώς τροποποιημένο, βασιζόμενο φυσικά στο Android 4.4.2. Ακόμη διαθέτει αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για ξεκλείδωμα της συσκευής και online αγορές αλλά και αισθητήρα παλμών (παλμογράφο) στο πίσω μέρος. Το τελευταίο λειτουργεί "ομαδικά" με το Samsung Galaxy Gear και το S Health app απεικονίζοντας απαραίτητες πληροφορίες κατά την άθληση και όχι μόνο.


Εξωτερικά, το νέο Galaxy S5 διαθέτει μικρές διαφορές από το προγενέστερο μοντέλο ενώ υιοθετεί το desing του Note, με πίσω κάλυμμα αποτελούμενο από συνθετικό δέρμα. Επιπλέον, κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η ανθεκτικότητά του σε σκόνη και νερό και μάλιστα με πιστοποίηση IP67.

Το Samsung Galaxy S5 θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή και 4 χρωματικές επιλογές (Black, White, Blue και Copper).

Σχόλια