HTC One (M8), το καλό γίνεται καλύτερο


Η HTC έχει κέφια και μας το δείχνει με το νέο της δημιούργημα. Έχοντας στο νου να κάνει το καλό ακόμη καλύτερο, παρουσιάζει το νέο HTC One. Η ολοκαίνουργια έκδοση έρχεται με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά αλλά και σχεδιασμό που δίνει μια νότα ανανέωσης στη συσκευή.


Αλουμινένια κατασκευή, μεγαλύτερη οθόνη και "τούμπανα" χαρακτηριστικά

Το HTC One (M8) αποτελείται από unibody σώμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο κατά το 90%, καθιστώντας το έτσι ακόμη πιο ανθεκτικό ενώ παράλληλα είναι και ελαφρώς λεπτότερο. Η οθόνη του νέου Android μεγαλώνει κατά 0,3-ίντσες, φανερώνοντας έτσι ότι το μέγεθος... μετράει (λέμε τώρα). Η ανάλυση στα 1080p είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία του για την απεικόνιση, σε Full HD. Στο εσωτερικό ο επεξεργαστής Snapdragon 801 χρονισμένος στα 2,3Ghz είναι έτοιμος για όλα, προσφέροντας ισχύ για κάθε είδους εφαρμογή, σε συνδυασμό και με το Adreno 330 GPU. Η προσωρινή μνήμη αυτή τη φορά είναι στα 2GB ενώ άλλα 16GB ή 32GB (ανάλογα την έκδοση) είναι διαθέσιμα για τα δεδομένα, τα οποία ωστόσο επεκτείνονται με τη χρήση microSD κάρτας έως τα 128GB.

Power Saving Mode, νέα διπλή κάμερα και όχι μόνο

Η νέα συσκευή μπορεί να μην έχει τρανταχτές αλλαγές όμως οι υπάρχουσες διαφορές σίγουρα ξεχωρίζουν και φέρνουν το νέο One, ένα βήμα πιο πάνω. Το Power Saving Mode είναι μια από τις νέες λεπτομέρειες, καθώς διαχειρίζεται κατάλληλα την ενέργεια από τη μπαταρία των 2600mAh για έως και 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι και το Sense 6 UI έρχεται με διαφοροποιήσεις που κάνουν το KitKat 4.4, πιο ιδιαίτερο.


Η κάμερα αυτή τη φορά συνοδεύεται, και φυσικά δεν εννοούμε από την εμπρόσθια. Μια ακόμη κάμερα είναι τοποθετημένη παράλληλα στην κύρια για λήψεις που προσφέρουν έλεγχο του βάθος (depth of field) για επαγγελματικές εστιάσεις. Η νέα αυτή επιλογή "βαπτίζεται" Duo Camera, και μιμείται τις στερεοσκοπικές λειτουργίες του ανθρώπινου ματιού, για τον υπολογισμό αποστάσεων στα αντικείμενα του θέματος. Επιπλέον, το flash έρχεται και αυτό βελτιωμένο και μελετημένο για τέλειες χρωματικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε φωτογραφικό επίπεδο... η HTC ισχυρίζεται πως η νέα κάμερα εστιάζει σε μόλις 0,3 δεύτερα, καθιστώντας τη πιο γρήγορη από ποτέ.

Τέλος, οι ηχητικές δυνατότητες του νέου One, είναι ανώτερες του προγενέστερου. Τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία φιγουράρουν στο εμπρόσθιο τμήμα ωστόσο αυτή τη φορά είναι δυνατότερα. Με ισχύ 25% μεγαλύτερη, είναι έτοιμα για να προσφέρουν ηχητική απόλαυση χωρίς τη χρήση aftermarket ηχείων.


To HTC One (M8) είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές (Gunmetal Gray, Glacial Silver & Amber Gold) ενώ η διαθεσιμότητά του έχει ξεκινήσει σε επιλεγμένες αγορές.

Σχόλια