Nokia και Microsoft επίσημα ένα


Η στιγμή έφτασε καθώς Nokia και Microsoft είναι επίσημα ένα. Η δεύτερη εξαγόρασε την φιλανδική εταιρεία και πλέον παίρνει τα δικαιώματα της και ότι άλλο περιέχει το συμβόλαιο. Από την αγορά εξαιρούνται δυο εργοστάσια, το Chennai factory στην Ινδία και το Masan factory στην Κορέα. Το δεύτερο απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους αλλά η Nokia σκοπεύει να σταματήσει τη λειτουργία του ενώ τα σχέδια δρομολόγησης του δεύτερου δεν είναι γνωστά.

Η εξαγορά κόστισε 5,44 δις δολάρια και είναι ελαφρώς πιο πάνω απ'όσο είχε κοστολογηθεί στο παρελθόν. Η Microsoft πλέον έχει στην κατοχή της το 90 τις εκατό των Windows Phones, κοινώς τα Lumia ενώ εξαγόρασε και τις low-end κατηγορίες Asha, Nokia Χ phones αλλά και τα feature κινητά.

Η Microsoft πλέον σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το «Microsoft Mobile» στις νέες της δουλειές που θα προκύπτουν από τη καινούργια συνεργασία. Επιπλέον η εταιρεία αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου το Nokia.com domain καθώς και όλους τους social λογαριασμούς. Από την άλλη, η Nokia αποτελώντας μια μικρή υπομονάδα θα εστιάσει κυρίως σε τρία σημεία, το MSN, τους χάρτες HERE και την Advanced Technologies. Όσον αφορά το brand που θα έχουν οι συσκευές τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη του 2015 θα φέρουν αυτό της Nokia.

Σχόλια