Αpple iPhone 6, μεγαλύτερο, γρηγορότερο και με έκδοση Plus



H στιγμή που πολλοί περίμεναν έφτασε. Το νέο iPhone είναι γεγονός αφού παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα στο προγραμματισμένο Apple event, στο Cupertino, της California. Αυτή τη φορά το νέο iPhone 6 δεν έρχεται μόνο του αλλά συνοδεύεται από μια μεγαλύτερη έκδοση που αποκαλείται iPhone 6 Plus.

Στα χαρακτηριστικά και ξεκινώντας από την βασική έκδοση το iPhone 6 διαθέτει οθόνη 4.7-ιντσών ανάλυσης Retina HD με 1334 x 750 εικονοστοιχεία. Στο εσωτερικό διακρίνεται ο νέος A8 επεξεργαστής που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας είναι 25% γρηγορότερος από τον Α7 και λιγότερο απαιτητικός σε ενέργεια κατά 50%. Το τελευταίο χαρίζει καλύτερους χρόνους αυτονομίας με έως 14 ώρες ομιλίας, 11 ώρες αναπαραγωγής video και 10 μέρες αναμονής.


Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα επικοινωνεί με δίκτυα WiFi 802.11ac και μέσω LTE προσφέρει ταχύτητες έως και 150Mbps. O M8 co-processor εξυπηρετεί στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το νέο iPhone υπολογίζοντας την πίεση του αέρα ενώ σε συνδυασμό με το γυροσκόπιο επόμενης γενιάς παρέχει σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος κατά την άθληση. Φυσικά δεν λείπει και η υποστήριξη NFC, για ασφαλείς πληρωμές σε καταστήματα που είναι συμβατά με την εν λόγω τεχνολογία

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει εξελίξει η Apple στο νέο της smartphone είναι η βασική κάμερα. Η αναγνώριση προσώπου και η ταχύτητα εστίασης είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς βασίζεται στη φιλοσοφία λειτουργίας των DSLR καμερών. Επίσης, υπάρχει λιγότερος θόρυβος στις λήψεις, χάρη στο νέο chip εικόνας, αλλά και βελτιωμένοι τόνοι χρώματος. Φυσικά είναι ικανή να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 1080p στα 60fps αλλά και slow motion clips στα 240fps.


Εξωτερικά το νέο iPhone 6 είναι ελαφρώς τροποποιημένο χωρίς να χάνει τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του, έχει λεπτότερο σώμα (6.9mm) και θα διατεθεί σε τρία χρώματα (black, gold και white). H συσκευή θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στις 12 Σεπτεμβρίου και από τις 19 του μήνα θα διατεθεί στους αγοραστές.

Developing...

Σχόλια