Google Nexus 6, με 6αρα οθόνη και Android Lollipop


Χωρίς κάποιο event, η Google ανακοινώνει επίσημα το νέο της smartphone. To Nexus 6, είναι αυτό που θα αντιπροσωπεύσει την εταιρεία στη σειρά Nexus, το οποίο αναβαθμίζεται και η Motorola είναι η εταιρεία που το υλοποιεί.

Η νέα συνεργασία έχει μόνο θετικά αφού εκτός των άλλων το νέο smartphone έρχεται με οθόνη 6-ιντσών και ανάλυση QHD 2560 x 1440 pixels, προσφέροντας έτσι 496 pixels ανά ίντσα (ppi). Πραγματικά μεγάλη οθόνη και πολλά εικονοστοιχεία για αστείρευτη ποιότητα απεικόνισης και άνετη χρήση. Το κινητό βασίζεται στον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 805 που δουλεύει στα 2,65Ghz και υπόσχεται απροβλημάτιστη λειτουργία, σε συνδυασμό με το Adreno 420 GPU . Η ποσότητα της μνήμης RAM ανέρχεται στα 3GB ενώ για τα δεδομένα υπάρχουν 32 ή 64GB (ανάλογα την έκδοση) χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα προσθήκης κάρτας microSD. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η κάμερα των 13MP με f/2.0 και dual-LED flash ενώ για τις selfies υπάρχει η εμπρόσθια των 2MP. Όσον αφορά το λειτουργικό που τρέχει, δεν είναι άλλο από το Android v5.0 Lollipop.

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν χάρη στην μπαταρία των 3220mAh που δεν αφαιρείται από το κινητό αλλά προσφέρει έως και 24 ώρες χρήσης. Φυσικά, η Google έχει εξοπλίσει το κινητό με το Turbo Charging mode, το οποίο με 15 λεπτά φόρτισης χαρίζει 6 ώρες πλήρους χρήσης.

Το ολοκαίνουργιο Google Nexus 6 της Motorola θα γίνει διαθέσιμο για προπαραγγελία στις 29 Οκτωβρίου, θα υπάρξει σε δυο χρωματισμούς Midnight Blue και Cloud White και η τιμή του στο Play Store θα είναι στα $649, χωρίς συμβόλαιο.

Σχόλια