Samsung Galaxy S6 Edge+ και Note5



Κατακαλόκαιρο και η Samsung... μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το Samsung Unpack event ολοκληρώθηκε με την εταιρεία να μας παρουσιάζει δυο νέες συσκευές. Το Galaxy S6 Edge+ και το Galaxy Note5 είναι αυτά που προστίθενται στην γκάμα της Samsung. Ακόμα δυο επιλογές στις πλέον τόσες που προσφέρει η κορεάτικη εταιρεία.

Ξεκινώντας με το S6 Edge+, δεν έχουμε να αναφερθούμε παρά σε πολύ μικρές αλλαγές που απλά το "εκτοξεύουν" μισό σκαλί πιο πάνω από το υπάρχων. Αυτές είναι η μεγαλύτερη οθόνη, η περισσότερη μνήμη και η μπαταρία που παρέχει αυξημένη αυτονομία. Έτσι λοιπόν η διάσταση της οθόνης "πάει" στις 5.7-ίντσες, με ίδια ανάλυση σαν του Edge, κυρτό τελείωμα στα πλάγια και τεχνολογία Super AMOLED. Η μνήμη RAM αυξάνεται στα 4GB για άνετο multitasking (3GB για την απλή έκδοση) ενώ η μπαταρία ανεβαίνει στα 3000mAh αντί των 2600mAh.

Samsung Galaxy S6 Edge+
Από την άλλη το Galaxy Note5 αποτελεί το νέο phablet της Samsung που από μόνο του αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία. Εδώ έχουμε πιο αξιοσημείωτες αλλαγές, οι οποίες ξεκινούν από την εξωτερική εμφάνιση. Μέταλλο και γυαλί ντύνουν το Note5, περιμετρικά και στο πίσω μέρος αντίστοιχα, παρέχοντας αυξημένη αίσθηση πολυτέλειας. Η διαγώνιος της οθόνης είναι στις 5.7-ίντσες τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυση QHD. Η συσκευή βασίζεται στον Exynos 7420 αλλά και σε 4GB RAM (τύπου UFS 2.0) για παράλληλη χρήση εφαρμογών. Ακόμη η Samsung αναβαθμίζει την πλατφόρμα του ήχου με τεχνολογία Ultra High Quality Audio, για πιο "πλούσια" ακουστική εμπειρία. Τέλος, σαν κλασικό Note.. δεν του λείπει το S pen stylus, ανασχεδιασμένο και με δυνατότητα άμεσης σημείωσης ακόμα και με απενεργοποιημένη οθόνη.

Samsung Galaxy Note5
Και οι δυο συσκευές θα έχουν προεγκατεστημένο το Android 5.1.1 Lollypop. Τα άσχημα νέα είναι πως το Note5 δεν πρόκειται να διατεθεί πριν το τέλος της χρονιάς στην Ευρωπή ωστόσο το S6 Edge+ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενό μήνα.

Σχόλια