iPhone 6S, με 3D Touch οθόνη και 12MP camera



Το Apple event ολοκληρώθηκε και τα νέα iPhone είναι πλέον επίσημα. Δια στόματος Tim Cook το iPhone 6S και 6S Plus αποτελούν είδηση ωστόσο μόνο με μικρές αλλαγές στο εσωτερικό. Αυτό γιατί εξωτερικά παραμένουν δίχως αλλαγές, διατηρώντας την ίδια εμφάνιση με τα τελευταία μοντέλα, που όμως δέχονται βελτιώσεις στην οθόνη, την κάμερα και όχι μόνο.

Ξεκινώντας, αυτό που αποτελεί ιδιαίτερη αλλαγή είναι η 3D Touch οθόνη, όπως αποκαλεί η Apple. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που βελτιώνει την διεπαφή του χρήστη με το κινητό, προσφέροντας ένα επίπεδο "αίσθησης". Στην ουσία η οθόνη αντιλαμβάνεται την πίεση του δακτύλου και ανάλογα την δύναμη που ασκείται στο digitizer, ανταποκρίνεται αντίστοιχα. Αυτό επιτυγχάνεται με τους ανασχεδιασμένους αισθητήρες πίεσης που βρίσκονται κάτω από το panel αλλά και το νέο Tactic Engine, που υποβοηθά την όλη διαδικασία. Φυσικά η διαγώνιος παραμένει στις 4.7-ίντσες με ανάλυση 1334 x 750 pixels.

H επόμενη αξιοσημείωτη αλλαγή που φέρνει το νέο iPhone 6S είναι ο επεξεργαστής. Μετά τον A8, ο Α9 έρχεται με 70% αυξημένη απόδοση στην επεξεργαστική ισχύ αλλά και 90% καλύτερα γραφικά. Πρόκειται για τον 3ης γενιάς επεξεργαστή 64-bit αποτελούμενο από νέα αρχιτεκτονική transistor, κάτι για το οποίο δεν αναφέρει περισσότερα η εταιρεία. Φυσικά και εδώ συνυπάρχει με τον M9-coprocessor που υποβοηθά, προσφέροντας και αυτός καλύτερα αποτελέσματα.


Συνεχίζοντας και μετά από μεγάλο διάστημα η Apple, αυξάνει τα megapixel της κάμερας iSight, παρέχοντας πλέον 12MP ανάλυση.  50% περισσότερα pixels, καλύτερο focus και δυνατότητα εγγραφής 4K video είναι αυτά που προσφέρει ο νέος φακός. Από την άλλη, στο εμπρόσθιο μέρος εντοπίζεται η δευτερεύουσα κάμερα πλέον στα 5MP. Η διαφορά εκτός της ανάλυσης είναι και στη δυνατότητα να παρέχονται φωτεινότερες selfies, αξιοποιώντας την φωτεινότητα της οθόνης, η οποία αυξάνεται 3 φορές, κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Στα υπόλοιπα εντοπίζουμε το 2ης γενίας Touch-ID που είναι 2 φορές γρηγορότερο από το προγενέστερο καθώς και νέα επικοινωνία LTE Advanced για αυξημένες ταχύτητες πλοήγησης.


Τέλος, όπως και στην προηγούμενη παρουσίαση μαζί το iPhone 6S παρουσιάστηκε και το iPhone 6S Plus, το οποίο έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με το 6S αλλά οθόνη 5,5-ιντσών ενώ προστίθεται και μια ακόμα επιλογή χρώματος το Rose Gold.

Σχόλια