Laptop ή Tablet; Το Surface Βοοk είναι εδώ!



Laptop ή tablet, tablet ή laptop; Είναι το ερώτημα που σε απασχολούσε από τότε που τα tablets μπήκαν την αγορά και η επιλογή πλέον αποτελεί ένα δίλημμα. Το tablet θα λέγαμε ότι εξυπηρετεί χάρη στη φορητότητά του (μικρό βάρος-πάχος, καθόλου περιφερειακά κτλ.) ενώ το laptop θα λέγαμε πως είναι πιο χρηστικό χάρη στο φυσικό πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Με τις εταιρείες να έχουν χωρίσει σε δυο κατηγορίες πλέον αυτές τις συσκευές, όλα οδηγούν στην αγορά και των δύο. Τι γίνεται όμως όταν εσύ δεν μπορείς (λόγω οικονομικού) ή δεν θέλεις να αγοράσεις και τα δυο αλλά να μπορείς να απολαύσεις την διπλή εμπειρία;




Εδώ το λόγο έχει το Surface Book. Το πρώτο laptop από τη Microsoft που έρχεται να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στις δύο κατηγορίες που απασχολούν τον κάθε καταναλωτή. Πρόκειται για μια υβριδική συσκευή που προσφέρει και τα δύο. Δηλαδή με απλά λόγια αγοράζεις laptop και tablet μαζί. Το Surface Book διαθέτει οθόνη πλήρους αφής 13.3-ιντσών με ανάλυση PixelSense, 3000 x 2000 pixles (267ppi) και υποστήριξη pen. Φυσικά συμπληρώνεται από το ιδιαίτερο πληκτρολόγιο που χάρη στον ειδικό μηχανισμό που έχει αναπτύξει η Microsoft, μπορεί να ενoποιηθεί με την οθόνη και να χρησιμοποιηθεί ως laptop. Αυτή η λεπτομέρεια (και όχι μόνο) το κάνει να ξεχωρίζει από τα "άδερφια" Surface Pro.


Τα χαρακτηριστικά του ζηλεύουν μεγάλα-δυνατά laptops καθώς εντοπίζουμε τους νέους επεξεργαστές της Intel 6ης γενιάς σε συνδυασμό με γραφικά από την Nvidia. Σ'αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η "δυνατή" κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο και χρησιμοποιείται μόλις το keyboard "κουμπωθεί" στην οθόνη. Τα έως και 16GB μνήμης RAM, ο SSD (128, 256, 512, 1TB) και τα Windows 10 για λειτουργικό, ολοκληρώνουν τα specs της συσκευής.

Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι ότι πρέπει για εσένα που τα θέλεις όλα. Είτε απλή διασκέδαση και χάζεμα στο διαδίκτυο είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις, το Surface Book τα συνδυάζει όλα. Μπορεί να μην είναι εύκολο να το επισκευάσεις ή να το αναβαθμίσεις (χάρη στην αναφορά του iFixit) -όπως ένα κλασικό laptop- αλλά μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα για την ψηφιακή σου παραγωγικότητα.


Το Microsoft Surface Book είναι ήδη διαθέσιμο στην Αμερική από προχθές και σύντομα αναμένεται και στις υπόλοιπες χώρες. Η τιμή του ξεκινά από τα 1.499 δολάρια, όμως σκέψου πως η εταιρεία στην παρουσίασή του τόνισε πως είναι δυο φορές πιο δυνατό από το MacBook Pro ενώ δεν δίστασε να πει πως είναι και το πιο ισχυρό 13άρι laptop στο κόσμο!

Σχόλια