Νέες Lumia συσκευές... νέες λειτουργίες



Η Microsoft θέλει τα Windows παντού και το πετυχαίνει. Θέλοντας να προσφέρει εδώ και καιρό όμοια εμπειρία σε κινητό, tablet και υπολογιστή αυτή τη φορά είναι πιο κοντά από ποτέ. Με τα Windows 10 να βρίσκονται ήδη σε πληθώρα υπολογιστών, σειρά έχουν τα smartphones της εταιρείας. Έτσι λοιπόν τα Lumia 950XL και Lumia 950 είναι εδώ, φέρνοντας μαζί τους τη δέκατη έκδοση των Windows στα κινητά. Πρόκειται για δυο συσκευές που αποτελούν τις νέες ναυαρχίδες της Microsoft.



Microsoft Lumia 950 XL και 950

Οι δύο συσκευές είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει από την εταιρεία. Η έκδοση XL διαθέτει οθόνη 5,7-ιντσών με ανάλυση WQHD 2560 x 1440 pixels (518ppi) τεχνολογίας AMOLED με ClearBlack. Φυσικά για το "καλό" μοντέλο έχουμε και επίστρωση Gorilla Glass 4 και υπερ-εύαισθητη αφή στο digitizer. Την κεντρική επεξεργασία αναλαμβάνει ο Snapdragon 810 της Qualcomm με οκτώ πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας τα 2000Mhz ενώ 3GB RAM προσφέρονται για προσωρινή μνήμη, τα οποία ολοκληρώνονται με τα 32GB που παρέχονται για δεδομένα. Η κάμερα της νέας συσκευής φτάνει σε άλλο επίπεδο με 20MP φακό Carl Zeiss (6 οπτικών - f/1.9 - 1/2,4inch) και σταθεροποιητή εικόνας, η οποία συνοδεύεται από Natural Flash τριών LED. Από την άλλη μπορεί να εξυπηρετήσει και για εγγραφή video αυτή τη φορά στα 4K (3840 x 2160) με ρυθμό 30fps ενώ στο εμπρόσθιο μέρος συνυπάρχει άλλη μια κάμερα HD στα 5MP. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται και τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 3.340mAh που παρέχουν έως και 12 ημέρες αναμονής

Όπως αντιλαμβάνεστε το 950 αποτελεί την δεύτερη επιλογή με ελαφρώς μικρότερη οθόνη και χαμηλότερα χαρακτηριστικά. Η οθόνη εδώ έχει διαγώνιο 5,2-ιντσών ίδιας ανάλυσης αλλά ομολογουμένως με μεγαλύτερη πυκνότητα στα 564ppi και επίστρωση Gorilla Glass 3. Ένα ακόμα σημείο που διαφέρει σε σύγκριση με το XL είναι ο επεξεργαστής αφού στη προκειμένη περίπτωση εντοπίζουμε τον Snapdragon 808 με έξι πυρήνες και λειτουργία στα 1800Mhz ενώ και η μπαταρία είναι μικρότερη (3000mAh).

Lumia 950
Και τα δυο smartphones διαθέτουν πληθώρα αισθητήρων και συνδεσιμότητας με 4G LTE.



Windows 10 και νέες λειτουργίες στα Lumia

Εκτός όλων των χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν πιο πάνω τα δυο Lumia εξοπλίζονται με υποδοχή Micro USB Type C. Αυτό παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων πράγμα που "λύνει" τα χέρια στους μηχανικούς της εταιρείας, προσφέροντας έτσι νέες λειτουργίες. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η Windows Continuum. Με απλά ελληνικά συνδέεις το κινητό στο επιπρόσθετο dock που επικοινωνεί με οθόνη και πληκτρολόγιο - ποντίκι και έτσι έχεις ένα υπολογιστή όπου και αν βρίσκεσαι. Επιπλέον κάτι που είναι εξίσου σημαντικό είναι η ταχύτητα φόρτισης που σε μόλις μισή ώρα μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία στο 50%.



Ακόμα μια νέα λειτουργία είναι το Windows Hello. H νέα εφαρμογή υποστηρίζει τεχνολογία επιχειρησιακού επιπέδου για ταυτοποίηση με σάρωση της ίριδας, έτσι ώστε να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο χωρίς κωδικό.

Τα δυο νέα smartphones θα είναι η μόνη επιλογή χρήσης των Windows 10, ως mobile λειτουργικό για την ώρα, καθώς οι αναβαθμίσεις για αυτούς που τις αναμένουν υπολογίζονται να γίνουν από το Δεκέμβριο.

Σχόλια