Huawei MateBook, ένα Windows 10 tablet με τα όλα του


Η Huawei έδωσε βροντερό παρόν στη MWC 2016 και εκτός των άλλων παρουσίασε το MateBook. Όπως φανερώνει το όνομά του ίσως είναι ο απόλυτος σύντροφος για αυτούς που αναζητούν τη μέγιστη φορητότητα.Είτε για επαγγελματική χρήση, είτε για ψυχαγωγία, το νέο λαπτοπ-ταμπλέτ, έρχεται για να "κοντράει" τα δυνατά αυτής της κατηγορίας. Όπως και με την πλειοψηφία τον προϊόντων της, η Huawei, έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα άκρως ελκυστικό και κομψό φορητό υπολογιστή, με δυνατότητες και χαρακτηριστικά πολλά υποσχόμενα.

Εξωτερικά το Huawei MateBook θα έλεγε κανείς ότι είναι πανέμορφο, με λεπτά τελειώματα πάχους 6.9mm, χαμηλό βάρος (640gr.) και με μια οθόνη διαγωνίου 12-ιντσών (2160x1440 pixels), σε σώμα εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο. Στο πλαϊνό μέρος υπάρχουν δυο ηχεία Dolby, μια έξοδος ακουστικών, ένας ταχύτατος αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ η θύρα φόρτισης δεν είναι άλλη από USB Type C. Φυσικά, δεν λείπει και η εμπρόσθια κάμερα για φωτογραφίες ή video κλήσεις, με ένα φακό 5MP fixed focus.


Στο εσωτερικό εντοπίζεται ισχυρό hardware, συμπεριλαμβανομένου των νέων επεξεργαστών Intel Core m Dual Core (m3/m5 και m7), 6ης γενιάς με συχνότητα λειτουργίας έως 3.1Ghz. Η μνήμη RAM μπορεί να φτάσει έως τα 8GB LPDDR3 ενώ ο αποθηκευτικός χώρος αποτελείται από δίσκο SSD με μέγιστη επιλογή τα 512GB. Τη διεπαφή με το χρήστη αναλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10, προσφέροντας έτσι διπλή λειτουργικότητα είτε ως tablet είτε ως φορητός υπολογιστής. Φυσικά όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 4430mAh (33.7Wh) που προσφέρει έως και 10 ώρες λειτουργίας ενώ υποστηρίζει και ταχεία φόρτιση. Σ'αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει προσθέσει ένα στρώμα από συνθετικά υλικά, το οποίο αποτρέπει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στις λεπτομέρειες, εντοπίζουμε στοιχεία που το κάνουν άκρως ιδιαίτερο αφού εκτός των άλλων συνοδεύεται από τρία αξεσουάρ που εκτοξεύουν την παραγωγικότητα στα ύψη. Αυτά είναι , η θήκη-πορτοφόλιο-πληκτρολογιο (συνοδεύεται κατά την αγορά), το stylus pen MatePen και το MateDock για επιπλέον εξόδους σύνδεσης. Το πρώτο αποτελεί την προστατευτική θήκη αλλά και το φορητό πληκτρολόγιο το οποίο διαθέτει οπίσθιο φωτισμό. Το MatePen είναι ένα σύγχρονο stylus με υψηλή ευαισθησία, μεγάλη αυτονομία και επιπλέον φωτάκι laser για παρουσιάσεις ενώ το MateDock προσφέρει όλες τις απαραίτητες συνδέσεις όπως HDMI, VGA, θύρες USB 3.0 και Ethernet.




Τέλος, η τιμή του Huawei MateBook θα ξεκινά από τα 799 ευρώ (έως 1799€) ανάλογα τον εξοπλισμό (CPU, RAM, SSD).

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου