iPhone SE, τι είναι αυτό που κάνει τι διαφορά;


Το Apple event του φετινού Μαρτίου ολοκληρώθηκε πριν δυο μέρες και οι εντυπώσεις που άφησε ήταν ποικίλες. Άλλοι, ως γνωστόν εντυπωσιάστηκαν και άλλοι απλά ξίνισαν... με αυτά που είδαν και άκουσαν. Άλλωστε, είτε κάτι όχι και τόσο καλό είτε τέλειο όλοι θα έχουν να πουν γι'αυτό, θετικά ή αρνητικά. Μέσα σ'αυτά που συζητήθηκαν λοιπόν είναι η παρουσίαση του iPhone SE. Το νέο smartphone της Apple, που σύμφωνα με το μότο της, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς το μικρό.

Έξυπνη τακτική και μια φιλοσοφία που θυμίζει αυτή του iPad, κατά την οποία από το κανονικό μέγεθος (ή το μεγάλο) επιστρέφουμε στο μικρό. Έτσι λοιπόν αντί η Apple να πάει σε κάτι πιο νέο, πιο εξελιγμένο, γυρνά στο παρελθόν.  Με το iPhone SE, η εταιρεία θέλει να "χτυπήσει" την entry κατηγορία του αντίπαλου εδάφους (βλέπε Android) ενώ παράλληλα να εξυπηρετήσει αυτούς που επιθυμούν τις ευκολίες των κινητών με σχετικά μικρή οθόνη.

Το iPhone SE, είναι η (S)pecial (E)dition, του iPhone που συνδυάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 6S, στο σασί και την 4άρα οθόνη του 5S. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σχετικά δυνατό κινητό από άποψη χαρακτηριστικών, σε ένα μικρό μικρό μέγεθος, με οθόνη Retina στις 4-ίντσες για μέγιστη χρηστικότητα. Αυτό άλλωστε είναι που το κάνει να ξεχωρίζει, γιατί κακά τα ψέματα οι μεγάλες οθόνες, κυρίως αυτές από 5-ίντσες και πάνω, πιο δύσκολη παρά εύκολη κάνουν τη χρήση του κινητού με το ένα χέρι. Και πως να το κάνουμε αν δεν μπορείς να πληκτρολογήσεις ένα μήνυμα ή τον αριθμό ενός κινητού, καθώς ο αντίχειρας ως γνωστόν δεν φτάνει, και κάποιες φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι χρήσιμο ή όχι. Με τις 4-ίντσες να αποτελούν την οριογραμμή για το πόσο εύκολο ή δύσκολο να χειριστείς μια οθόνη κινητού, το SE, κάνει τη διαφορά όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο. Φυσικά από την άλλη μια μικρή οθόνη συνεπάγεται και μικρό κόστος παραγωγής και στη συνέχεια πώλησης. Συγχρόνως λοιπόν αποτελεί το μικρότερο και πιο ισχυρό smartphone αλλά και το οικονομικότερο iPhone που έχει λανσαριστεί στην αγορά.

Το συμπέρασμα λοιπόν από την νέα τακτική της Apple είναι πως αποφέρει διπλά οφέλη για τον χρήστη ενώ για την ίδια χωρίς πολλά έξοδα (σχεδιασμού, χαρακτηριστικών κτλ.) ξανά λανσάρει κάτι όμοιο με το προγενέστερο, που ομολογουμένως θα προσφέρει αν μη τι άλλο κέρδη.

Σχόλια