Samsung Galaxy S7 και S7 edge, όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις



Η Samsung δεν χάνει χρόνο και με τη σειρά της παρουσιάζει τα νέα κορυφαία smartphone της. Τα  Galaxy S7 και S7 edge είναι πλέον γεγονός και αναμενονται τα ταράξουν τα νερά στο χώρο της κινητής. Οι δύο συσκευές ερχονται με αυτά που έλειπαν από τις προγενέστερες ναυαρχίδες, για να ξεχωρίσουν.

Ως γνωστόν, οι διάφορες των δύο εκδόσεων αφορούν το μέγεθος, την οθόνη και φυσικά τη μπαταρια. Με διαγώνιο 5.1 (577ppi) και 5.5 ίντσες (534ppi) για το s7 και s7 edge αντίστοιχα, απευθύνεται σ'αυτους που θέλουν κλασική ή κυρτή οθόνη για να κάνουν τη διαφορά. Φυσικά και τα δύο έρχονται με Quad HD αναλύσεις για υψηλή ευκρινεια.

Μένοντας κυρίως σε αυτά διαφέρουν και θα σε κάνουν να αποφασίσεις αν αξιζει ή όχι ή αλλαγή, ξεκινάμε από το εσωτερικό. H CPU και ή GPU  είναι πιο ισχυρές κατά 30% και 65% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το S6. Ωστόσο, για να συντηρηθεί η αυτονομία - παρ'όλη την αύξηση των επιδόσεων- η εταιρεία έχει εξοπλίσει τις συσκευές με μπαταρίες 3000mah και 3600mah, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας. Φυσικά με την ταχεία φόρτιση είναι σε πλήρη ετοιμότητα σε μόλις 90 ή 100 λεπτά αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία. Παράλληλα μ'αυτα έχει αυξηθεί και η RAM κατά 1GB, φτάνοντας συνολικά τα 4GB ενώ πλέον εντοπίζουμε και υποδοχή για κάρτες microSD.

Συνεχίζοντας, αξιοσημείωτη είναι ή αλλαγή της καμερας. Εδώ, η Samsung φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με αισθητήρα διπλής φωτοδιόδου (dual pixel sensor) για γρηγορότερη εστίαση, επιπέδου DSLR. Τα 12 MP και ο φακός f1.7 αποτυπώνουν περισσότερο φως για μεγαλύτερη ακρίβεια στις λήψεις. Φυσικά δεν λειπουν και πρόσθετα λογισμικού που παρέχουν επιπλέον επιλογές για λήψη φωτογραφιών (wide selfie, motion panorama κ.α).

Εξωτερικά, οι συσκευές αποτελούνται από χυτό κράμα μετάλλου και γυαλί (για την οθόνη) που έχει ενοποιηθεί με 3D θερμοδιαμόρφωση, στην περίπτωση του S7 edge. Πλέον, εκτός των άλλων είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη, με πιστοποίηση IP68, προσφέροντας  χρήση κάτω από το νερό (έως 1.5 μέτρα) για έως και 30 λεπτά. 

Εκτός από τις παραπάνω ουσιαστικές διαφορές, τα δυο νέα κινητά συνοδεύονται από δυο ιδιαίτερα αξεσουάρ, το Gear 360 και Gear VR. Όσον αφορά το πρώτο, πρόκειται για μια σφαιρική κάμερα που αποτυπώνει φωτογραφία με εύρος 360 μοιρών, για λήψεις από άλλη διάσταση. Είναι μικροσκοπική, με μεγάλες δυνατότητες, η οποία συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth. Το Gear VR, φέρνει το virtual reality πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ. Προσαρμόζοντας το κινητό στην εμπρόσθια υποδοχή και παράλληλα φορώντας το στο κεφάλι (σαν μάσκα), απολαμβάνεις τρισδιάστατη εμπειρία, σε video και αντίστοιχο λογισμικό.


Τα ολοκαίνουργια Samsung Galaxy S7 και S7 edge μπορούν να προπαραγγελθούν και από ελληνικά καταστήματα, παρέχοντας στους πρώτους κατόχους δώρο το Gear VR.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου