Huawei P9 lite, η προσιτή πολύτελεια





Huawei, ποιότητα και προσιτή τιμή πάνε μαζί. Γιατί πλέον δεν σημαίνει ότι πάντα χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία για να έχεις κάτι αξιόλογο. Με αυτή τη λογική, η εταιρεία που οι πωλήσεις της ανεβαίνουν με απίστευτα γρήγορο ρυθμό, φέρνει το Huawei P9 lite. Συμπορευόμενο από το P9 Plus και το P9, που απευθύνονται σε αυτούς πιο θέλουν το κάτι παραπάνω, έρχεται για να μας διδάξει τι πάει να πει καλή σχέση τιμής προς απόδοσης.

Το Huawei P9 lite αποτελεί τον "διάδοχο" του P8 lite, που μας έχει αφήσει ιδιαίτερες εντυπώσεις τόσο για την τιμή του όσο και για τα χαρακτηριστικά του αλλά και την ποιότητα κατασκευής του. Έτσι λοιπόν, το ανανεωμένο μοντέλο έρχεται ακόμα καλύτερο, εξελίσσοντας σχεδόν όλα τα specs του προγενέστερου.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, διακρίνουμε την μεγαλύτερη οθόνη κατά 0,2-ίντσες (5,2" Full HD IPS LCD) και το μικρότερο πάχος κατά 0,2mm (σε σύγκριση με το P8 lite). Επίσης, ένας τόνος πολυτέλειας δίνεται χάρη στο αλουμίνιο περιμετρικά ενώ το πίσω μέρος αποτελείται από πολυκαρβονικό υλικό, στο οποίο ξεχωρίζει ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που συναντάμε για πρώτη φορά στην έκδοση lite, για ξεκλείδωμα του κινητού άμεσα με το άγγιγμα του δακτύλου.

Στα χαρακτηριστικά αυτά που διαφέρουν είναι ο νέος επεξεργαστής HiSilicon Kirin 650 αποτελούμενος από δυο τετραπύρηνους πυρήνες Cortex A53 με χρονισμούς 2,0Ghz και 1,7Ghz. Συνοδευόμενος από το Mali-T880MP2 graphic chip και τα 3GB RAM εκτοξεύει τις επιδόσεις στα ύψη ενώ σύμφωνα με μετρήσεις φτάνει τα 54.000 στο AnTuTu benchmark. Όσον αφορά την κάμερα μην περιμένει κανείς να συναντήσει την διπλή (by Leica) της ναυαρχίδας P9/P9 Plus, καθώς για να κρατηθεί η τιμή σε χαμηλά επίπεδα, ενσωματώνει μια πιο γήινη εκδοχή. Φυσικά, δεν υστερεί ιδιαίτερα αφού διαθέτει αισθητήρα Sony 13MP (IMX214) με f/2.0 και 27mm wide συνοδευόμενο από dual-tone LED flash. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η Huawei έχει δανείσει το πολύ καλό software cameras του P9/P9 Plus, προσφέροντας επαγγελματικού επιπέδου ρυθμίσεις για... σοβαρές λήψεις (thanks to EMUI 4.1). Από την άλλη δεν λείπει και η εμπρόσθια κάμερα, αυτή τη φορά με 8MP για ποιοτικότερες selfies και βίντεο κλήσεις.



Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android 6.0 Marshmallow σε συνδυασμό με το Emotion UI 4.1 της Ηuawei, που το κάνει λιτό και άκρως κομψό. Φυσικά υπάρχει η εφαρμογή διαχείρισης συσκευής που κάνει πολύ καλή δουλειά (διαγραφή περιττών αρχείων κτλ.) αλλά και το SmartPower 4.0 που ελέγχει τις εφαρμογές του παρασκηνίου και τερματίζει αυτές που δαπανούν ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο η μπαταρία των 3,000mAh προσφέρει πολύ καλή αυτονομία.




Το Huawei P9 lite είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή στα 269€. Σίγουρα είναι μια συσκευή που προσφέρει περισσότερα για την τιμή της και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ακριβότερα smartphones. Kατά τη γνώμη μου είναι ο ορισμός του value for money με ποιότητα και χαρακτηριστικά που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό.

Σχόλια