Xiaomi Mi Drone, τα κάνει όλα και συμφέρει



 H Xiaomi έχει μπει για τα καλά στην αγορά, αφού κάνει ντόρο στην κατηγορία των smartphones, τον action cameras αλλά και των έξυπνων ρολογιών. Η κινέζικη εταιρεία κάνει καλά αυτό που ξέρει συνδυάζοντας ποιοτικές συσκευές με σχετικά προσιτή τιμή. Έτσι, πετυχαίνει μέγιστη εξυπηρέτηση για αυτούς που δεν θέλουν να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη αλλά επιθυμούν παράλληλα κάτι αξιοπρεπές. Με αυτή τη λογική η Xiaomi εισέρχεται και στον χώρο τον drones ή αλλιώς των quadcopters παρουσιάζοντας το Mi Drone, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από προσιτό για αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Κοιτώντας το νέο drone παρατηρούμε ότι ενσωματώνει μια σφαιρική κάμερα η οποία διαθέτει αισθητήρα Sony 12.4MP, ικανή να καταγράψει video ανάλυσης 3,840 x 2,160 pixels (4K) στα 30 fps ενώ μπορεί και να αποθανατίσει στιγμές σε φορμά RAW. Φυσικά αυτή στηρίζεται από σταθεροποιητή που διορθώνει - επαναφέρει την θέση της κάθε 2,000 φορές το δευτερόλεπτο, για σταθερές και καθαρές λήψεις εν ώρα πτήσης.



Όσον αφορά το χειρισμό πραγματοποιείται από το συνοδεύομενο controller, το οποίο είναι απλό, στην εμφάνιση παρέχοντας τα απαραίτητα πλήκτρα και μοχλούς, την θέση για το κινητό και φυσικά την διπλή κεραία, βάση της οποίας επιτυγχάνεται έλεγχος απόστασης 2 χιλιομέτρων με παράλληλο video stream στα 720p.


Στα χαρακτηριστικά πτήσης και κυρίως για τους πρωτάρηδες υπάρχει η αυτόματη επιλογή απογείωσης και προσγείωσης με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου καθώς επίσης και η άμεση επιστροφή στην αρχική θέση αυτόματα. Φυσικά, όπως όλα τα καλά drones, μπορεί να διανύσει μια προγραμματισμένη διαδρομή και παράλληλα να βιντεοσκοπεί ενώ κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα είναι και η λειτουργία 'follow me' σε συνδυασμό με το Mi Band. Όσον αφορά την αυτονομία, με την υπάρχουσα μπαταρία και με μια πλήρης φόρτιση προσφέρει 27 λεπτά πτήσης.

Το Xiaomi Mi Drone θα πωλείται στην τιμή των 460$ (~420€), ξεκινώντας τη διάθεσή του τέλη Ιουλίου. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει και μια πιο οικονομική έκδοση με κάμερα εγγραφής 1080p/30fps και εμβέλεια ενός χιλιομέτρου με τιμή στα 380$ (~340€).


Σχόλια