H GoPro παρουσιάζει τις νέες action κάμερες


Η GoPro μετά από αρκετό καιρό, θα λέγαμε, παρουσίασε την ανανεωμένη οικογένεια action καμερών. Η νέα Hero5 Black είναι καλύτερη GoPro που έχει λανσάρει η εταιρεία και μαζί της φέρνει και τις μικρότερες Hero5 Session και Hero Session.


HERO5 Black
Ξεκινώντας με την Hero5 Black, πρόκειται για την action cam που αυτή τη φορά τα έχει όλα σε ένα πακέτο, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για κάθε είδους χρήση. Έτσι λοιπόν, η νέα GoPro προσφέρει εγγραφή βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps καθώς επίσης στα 1440p/80fps και στα 1080p/120fps ενώ οι σταθερές λήψεις πραγματοποιούνται στα 12MP. Μια σημαντική αλλαγή είναι η πλήρης αδιαβροχοποίηση, χωρίς να απαιτείται το κέλυφος, με την οποία είναι εφικτή η χρήση της κάμερας έως τα 10 μέτρα βάθος. Ακόμη, τα ενσωματωμένα μικρόφωνα καταγράφουν στερεοφωνικό ήχο και μάλιστα με τεχνολογία αφαίρεσης του θορύβου του αέρα. Ο νέος σταθεροποιητής βίντεο προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και πιο σταθερά σε σύγκριση με τα προγενέστερα μοντέλα ωστόσο έχει προστεθέι και έλεγχος με φωνή για εύκολο χειρισμό όταν τα χέρια είναι απασχολημένα. Στο κομμάτι τον ευκολιών προστίθεται και το Simple Button, το οποίο γρήγορα και άνετα ενεργοποιεί την κάμερα και αμέσως εκκινεί την λήψη βίντεο. Στο πίσω μέρος υπάρχει η 2-ιντσών οθόνη αφής από την οποία πραγματοποιούνται περαιτέρω λειτουργίες ενώ πλέον η λήψη σε φορμά RAW αλλά και WDR (wide dynamic range) είναι γεγονός. Τέλος, με ένα επιπλέον συνδρομιτικό κόστος ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί από το άμεσο ανέβασμα φωτογραφιών/βίντεο στο cloud για γρήγορη επεξεργασία και κοινοποίηση από οποιαδήποτε συσκευή (tablet, smartphone κ.α) μέσω WiFi ενώ με τη βοήθεια του δέκτη GPS εμφανίζεται το μέρος λήψης.

HERO5 Session
Από την άλλη, η Hero5 Session αποτελεί την ολοκαίνουργια μικρότερη εκδοχή που προσφέρει ελαφρώς λιγότερες λειτουργείες, ωστόσο έχει και αυτή μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της Black. Η συγκεκριμένη μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις φωτογραφιών στα 10MP ενώ για βίντεο υπάρχουν οι επιλογές 4K/30fps, 1140p/60fps και 1080p/90fps. Όπως καταλαβαίνετε εκτός του μεγέθους η χαλημότερη τιμή της έχει κύριο αντίκτυπο στις αναλύσεις. Φυσικά διαθέτει τα νέα χαρακτηριστικά εκτός του GPS, της Touch οθόνης και των φορμά λήψης RAW και WDR.

HERO Session

Τέλος, η πιο προσιτή επιλογή που ακούει στο όνομα Hero Session, αποτελεί το βασικό μοντέλο που είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να μπεί στο χώρο των action cams. Η συγκεκριμένη καταγράφει βίντεο στα 1440P/30fps και στα 1080p/60fps, έχει ιδιαίτερα μικρό μέγεθος και σώμα πλήρως αδιαβροχοποιημένο έως τα 10 μέτρα ενώ διαθέτει και αυτή εξελιγμένη αφαίρεση θορύβου του ανέμου κατα την εγγραφή βίντεο.

Οι νέες κάμερες της GoPro πλέον είναι γεγονός και έρχονται να καλύψουν όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια καθώς ξεκινούν από τα 199$ για την Hero Session, αγγίζουν τα 300$ για την Hero5 Session και φτάνουν τα 400$ για την κορυφαία Black ενώ η διάθεσή τους στην αγορά θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Σχόλια