iPhone 7 και 7 Plus, όλα όσα θες να μάθεις


Στο χθεσινό keynote, η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iPhone 7. Η έβδομη έκδοση του δημοφιλούς κινητού είναι πλέον γεγονός και μαζί του αποκαλύπτονται νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα προγενέστερα. Φυσικά έρχεται με τη συνοδεία του iPhone 7 Plus που αυτή τη φορά έχει να προσφέρει κάτι πιο ουσιαστικό όσον αφορά το τομέα της φωτογραφικής.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η συσκευή έχει δεχτεί πολύ μικρές αλλαγές που σε μια γρήγορη επαφή δεν τις αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα. Έχει διαμορφωθεί το διαχωριστικό κομμάτι στο πίσω μέρος και πλέον βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Η όλη φιλοσοφία της σχεδίασης ομολογουμένως είναι όμοια με του "6" ωστόσο έχουν προστεθεί δυο νέα χρώματα το Black και το Jet Black, σχεδιασμένα όλα πάντοτε σε πλήρες σώμα αλουμινίου. Στη λίστα των αλλαγών εντοπίζεται και... η απουσία υποδοχής ακουστικών 3.5mm, αλλά και το ανανεωμένο Home button. Το τελευταίο έχει γίνει εξ'ολοκλήρου αφής χωρίς να πατιέται, αλλά δίνοντας την εντύπωση του click, χάρη στο νέο Taptic engine. Επίσης κάτι που έχουμε δει σε ένα σωρό συσκευές μέχρι σήμερα αλλά δεν υπήρχε ποτέ σε iPhone είναι η αδιαβροχοποίηση, πράγμα που συναντάμε στο 7άρι. Έτσι λοιπόν διαθέτει πιστοποίηση IP67 κάτω από το πρότυπο IEC 60529, που το καθιστούν αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Ακόμη κάτι νέο είναι και ο στερεοφωνικός ήχος αφού πλέον έχουν τοποθετηθεί διπλά ηχεία στο κάτω και πάνω μέρος για πιο πλήρη ακουστική.


Στο κομμάτι της κάμερας η Apple επιμένει στα 12MP ωστόσο με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν η νέα κάμερα του iPhone 7 διαθέτει διάφραγμα f/1.8, φακό έξι στοιχείων, οπτικό σταθεροποιητή ενώ συνοδεύεται από τετραπλού τόνου flash για ακόμα πιο φωτεινές λήψεις στο σκοτάδι. Από την άλλη η έκδοση Plus διαθέτει διπλό φακό, κάτι που συναντήσαμε πρώτα στη συσκευή P9 της Huawei. Αυτό δίνει νέες δυνατότητες στη λήψη φωτογραφιών καθώς ο δεύτερος τηλεφακός προσφέρει 2x οπτικό ζουμ (10x ψηφιακό) αλλά και επιλογές για λήψεις με θολό φόντο (depth-of-field effect), κάτι που μέχρι πρότινος έκαναν μόνο οι DSLR κάμερες ενώ και τα δύο μοντέλα προσφέρουν καταγραφή βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps (καθώς και 1080/60fps). Ακόμη δεν λείπει και η βελτίωση της εμπρόσθιας κάμερας, αυτή τη φορά με 7MP, διάφραγμα f/2.2 και λήψη video στα 1080p, για ποιοτικότερες selfies αλλά και HD FaceTime.


Στο εσωτερικό τους τα νέα iPhone φιλοξενούν τον Α10 Fusion, που έρχεται με τετραπλό πυρήνα για επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας. Οι πυρήνες συνεργάζονται ανά δυο και έτσι έχουμε ένα ζευγάρι για τις απαιτητικές εφαρμογές και ένα για τις απλές λειτουργίες, το οποίο καταναλώνει σχεδόν το 1/5 της βασικής συστοιχίας. Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο  Α10 παρουσιάζεται δυο φορές πιο γρήγορος από τον cpu του iPhone 6 αλλά σημαντική είναι και η διαχείριση ενέργειας αφού σύμφωνα με την Apple χάρη σ'αυτόν βελτιώνεται και αυτονομία της συσκευής. Ομολογουμένως είναι και 3 φορές ταχύτερος σε εφαρμογές με γραφικά (παιχνίδια κτλ.) πάντα όμως σε σύγκριση με το 6άρι.

Στα λοιπά χαρακτηριστά, όπως γράφτηκε και στην αρχή του άρθρου, απουσιάζει η υποδοχή ακουστικών. Έτσι, η Apple στρέφεται σε ασύρματες λύσεις γι'αυτό παρουσίασε και τα AirPods, που πρόκειται για ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών. Ωστόσο, αν επιθυμεί κανείς να συνδέσει ακουστικά με καλώδιο αρκεί να χρησιμοποιήσει τον αντάπτορα Lightning σε 3.5mm jack. Ολοκληρώνοντας, το iPhone 7 φέρνει γρηγορότερο LTE με ταχύτητες τρεις φορές μεγαλύτερες αγγίζοντας τα 450Mbps και χωρητικότητες 32, 128 και 256GB.


Tέλος, τα νέα iPhone 7 και 7 Plus θα μπορεί να τα προπαραγγείλει κανείς στις 9 Σεπτέμβρη ενώ στις 16/09 θα γίνουν διαθέσιμα στην αγορά.

Σχόλια