Surface Studio, το πρώτο all-in-one της Microsoft




To αποψινό event της Microsoft έκρυβε κάτι νέο για τα δεδομένα της εταιρείας, θέλοντας να κερδίσει εντυπώσεις αλλά και ίσως να κοντραριστεί με την κυρίαρχη του χώρου. Την πρώτη της ολοκληρωμένη λύση all-in-one, παρουσίασε η εταιρεία, απευθυνόμενη κυρίως σε επαγγελματίες. Το Surface Studio είναι αυτό που φανερώνει και το όνομά του. Ένας υπολογιστής που τα έχει όλα και φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει σχεδιαστές, μηχανικούς και κάθε είδους επαγγελματία που αναζητά το κάτι παραπάνω.

Το νέο σύστημα αποτελείται από μια οθόνη αφής 28-ιντσών, πάχους 12.5mm με ανάλυση 13.5 εκατομμύρια pixels, δηλαδή έως και 63% περισσότερη ανάλυση από το 4K. Πιο συγκεκριμένα η ανάλυση των 4500×3000 της PixelSense οθόνης είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Άλλωστε μπορεί να γίνει εναλλαγή μεταξύ DCI-P3 χρωμάτων απεικόνισης και RGB, εξυπηρετόντας ιδιαίτερα του σχεδιαστές γραφικών. Ακόμη η κατασκευή του, χάρη στο Zero Gravity Hinge, επιτρέπει στην οθόνη να μετατοπιστεί κατά γωνία 20 μοιρών, μετατρέποντάς το έτσι ως επιφάνεια σχεδιασμού.




Το Surface Studio για να υποστηρίξει την πληθώρα των απαιτητικών εφαρμογών, όπως αντιλαμβάνεστε, εξοπλίζεται με δυνατά χαρακτηριστικά. Πίσω από την επιβλητική οθόνη κρύβονται επιλογές επεξεργαστών Intel Core i5 ή i7, μνήμη RAM έως 32GB, αποθηκευτικός χώρο έως 2TB και κάρτες γραφικών NVIDIA με την πιο ισχυρή επιλογή την GeForce 980M με 4GB ενσωματωμένης μνήμης. Φυσικά, τρέχει λειτουργικό Windows 10 ενώ αναμένεται και αποκλειστικό Creators Update που θα φέρει ιδιαίτερες αλλαγές, κυρίως για τους επαγγελματιές.




Η Microsoft μαζί με το Studio παρουσίασε και ακόμα μερικά νέα περιφερειακά. Αυτά είναι το minimal ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο, για να ταιριάζει με το υπόλοιπο πακέτο ενώ διατίθεται και το Surface Pen. Ακόμα κάτι που παρέχεται ως επιπρόσθετο είναι το νέο Surface Dial (τιμή στα 100 δολάρια), το οποίο είναι ένα αλουμινένιο κυλινδρικό εργαλείο που λειτουργεί συμπληρωματικά απλά αγγιζοντάς το, σε συνδυασμό πάντα με συμβατές εφαρμογές.


Microsoft Surface Dial

Η τιμή του Surface Studio, είναι ελαφρώς απαγορευτική, καθώς ξεκινά από τα 3000 δολάρια για την βασική επιλογή και φτάνει έως τα 4200 δολάρια για την πιο ισχυρή. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου και η διάθεσή του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2017.


Σχόλια