Huawei P10 με κάμερες Leica 20MP



Η Huawei ανακοίνωσε στο MWC 2017 το νέο κορυφαίο της smartphone και αυτό δεν είναι άλλο από το P10. Μαζί, όπως ήταν αναμενόμενο, έρχονται και τα P10 Plus και Lite ως εναλλακτικές εκδόσεις με μεγαλύτερη οθόνη για το πρώτο και πιο προσιτή τιμή για το δεύτερο.

Μετά την επιτυχημένη πορεία των P8 και P9, το P10 έρχεται και αυτό με ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Huawei στην κατηγορία των smartphones. Έτσι λοιπόν αυτό που κεντρίζει τα βλέμματα αρχικά είναι η διπλή κάμερα, η οποία έχει υποστεί βελτιώσεις προσφέροντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Φυσικά πρόκειται για δημιουργία της Leica, αποτελούμενη από διπλό φακό 20MP (έγχρωμο & μονόχρωμο), οι οποίοι δεν προεξέχουν από το σώμα ενώ και την εμπρόσθια (8MP) έχει επιμεληθεί η ίδια εταιρεία. Στις νέες δυνατότητες συγκαταλέγονται το εφέ 3D lighting, βελτιωμένη μονόχρωμη λήψη πορτραίτων και προηγμένο 2x υβριδικό ζούμ.

Ακόμη εξοπλίζεται με τεχνολογία fast charge καθώς σύμφωνα με την εταιρεία o φορτιστής του είναι χαμηλής τάσης και θερμοκρασίας εξασφαλίζοντας ταχύτατους χρόνους φόρτισης. Ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος (χρόνος ανάγνωσης 0,4s) έχει μεταφερθεί στο εμπρόσθιο τμήμα, κάτω από την οθόνη ενώ στο εσωτερικό εντοπίζουμε τον ολοκαίνουργιο Kirin 960 σε συνδυασμό με το Mali-G71, που "φοριέται" για πρώτη φορά σε κινητό ενώ η RAM έχει αυξηθεί στα 4GB. Ο σχεδιασμός της συσκευής έχει υποστεί μικρές αλλαγές προς το καλύτερο χάρη στο ιδιαίτερο κόψιμο και το σώμα αλουμινίου το οποίο δένει κομψά με το Gorilla Glass 5 γυαλί της οθόνης των 5.1-ιντσών. Φυσικά "τρέχει" την τελευταία έκδοση του Android (Nougat) με πινελιές του EMUI 5.1, προσφέροντας νέα features στη διεπαφή με το χρήστη.


Τέλος, το Huawei P10 θα διατεθεί σε "παιχνιδιάρικους" χρωματισμούς ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου.

Σχόλια