H Νokia επανέρχεται με νέα κινητά


Η Nokia αναδιοργανωμένη και έτοιμη να ταράξει τα νερά έδωσε το παρών στη Βαρκελώνη (στο MWC 2017) και πλέον αλλάζει πλώρη ακολουθώντας τη "γραμμή" του Android. Με διαφορετικό σκεπτικό και στηριζόμενη εν μέρει στο λειτουργικό της Google λανσάρει τρία νέα Android και ένα feature phone που αναβιώνει από τα παλιά.





Ξεκινώντας φυσικά από τα smartphones της και μένοντας στα κύρια χαρακτηριστικά αυτών εντοπίζουμε τα Nokia 6, 5 και 3, με το πρώτο να αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της. Το Nokia 6 είναι ένα ακόμη smartphone που όμως ξεχωρίζει κυρίως για την κατασκευή του. Η εταιρεία ποντάρει το δημιουργικό κομμάτι φτιάχνοντας μια συσκευή που είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην καθημερινή χρήση. Με σώμα εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο πάχους 7,85 χιλιοστών, που παίρνει 55 λεπτά για να διαμορφωθεί και γυαλί Corning Gorilla Glass, που προστατεύει την οθόνη, πρόκειται για μια συσκευή πιο ανθεκτική από τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την Nokia. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, διαθέτει οθόνη 5.5-ιντσών FHD (403ppi/450nits) με υψηλή φωτεινότητα και πιστότητα χρωμάτων ενώ τον ήχο αναλαμβάνουν διπλά ηχεία με ισχυρή ένταση και πιστοποίηση ήχου Dolby Atmos. Στο εσωτερικό στεγάζεται ο Snapdragon 430, σε συνδυασμό με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό (& micro SD up to 128GB). Τα της φωτογραφίας αναλαμβάνει ο φακός των 16MP ενώ μπροστά υπάρχει άλλη μία των 8MP με πιο ευρύ φάσμα για... γεμάτες selfies. Φυσικά όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 3000mAh που υπόσχεται  ικανοποιητικούς χρόνους αυτονομίας ενώ το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android Nougat. Αξίζει να αναφερθεί ότι για μέγιστη ασφάλεια, το εμπρόσθιο κεντρικό πλήκτρο διαθέτει και αναγνωστή δακτυλικού αποτυπώματος.




Περνώντας στην entry κατηγορία η εταιρεία προσφέρει το Nokia 5. Με ίδιο μοτίβο και γνώμονα την ανθεκτικότητα κάτι που τα κάνει πιο ιδιαίτερα κινητά, η νέα συσκευή αποτελείται από σώμα αλουμινίου (8 χιλιοστών) και φυσικά γυαλί Gorilla Glass. O εξωτερικός σχεδιασμός διαφέρει ελάχιστα από του Nokia 6 ωστόσο διακρίνουμε μικρότερη οθόνη (5.2-ιντσών, FHD), μικρότερη RAM (2GB), μειωμένο αποθηκευτικό χώρο (16GB + micro SD) και βασική κάμερα στα 13MP. Φυσικά ενσωματώνεται και εδώ fingerprint sensor καθώς και ίδια μπαταρία (3000mAh) ενώ και η έκδοση του Android είναι η 7.1.1.




Από την άλλη, για αυτόν που δεν θέλει να ξοδέψει αρκετά χρήματα για ένα smartphone της προκοπής διατίθεται και το Nokia 3. Για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά, η συσκευή αποτελείται από πολυκαρβονικό υλικό σε συνδυασμό με αλουμινένιο frame και γυαλί Gorilla Glass για την οθόνη των 5-ιντσών (HD). Φυσικά υστέρει σε χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το "5" και το "6" διαθέτοντας επεξεργαστή MTK 6737, μνήμη 2GB, 16GB αποθηκευτικό και 8MP κάμερα.


Και όπως αναφέραμε από την αρχή του άρθρου, για αυτούς που δεν θέλουν smartphone και μένουν πιστοί στα features phones η εταιρεία παρουσίασε και το νέο Nokia 3310, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά με το ομωνύμο κινητό. Η νέα προσιτή συσκευή αυτή τη φορά έρχεται ανασχεδιασμένη με έγχρωμη οθόνη 2.4-ιντσών, κάμερα 2MP, LED flash, FM radio και μπαταρία με αυτονομία σε standby έως και ένα μήνα.

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές σύμφωνα με τις ενδεικτικές της Nokia είναι οι παρακάτω:
- Nokia 6 στα 229€
- Nokia 5 στα 189€
- Nokia 3 στα 139€
- Nokia 3310 στα 49€


Σχόλια