Ζωντάνεψε κάθε επιφάνεια με το Xperia Touch


H Sony πειραματίζεται αρκετό καιρό με τεχνολογικά προϊόντα για το σπίτι και πλέον έφτασε η στιγμή που παρουσίασε ένα απ' αυτά. Το Xperia Touch είναι κάτι νέο, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για το home ENTERTAINMENT.

Η συσκευή παρουσιάστηκε στο MWC 2017 και πρόκειται για ένα φορητό projector που κάνει πολλά παραπάνω από αυτά που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Έχει περίπου τις διαστάσεις ενός εξωτερικού δίσκου 3.5-ιντσών (69x134x143mm) και μινιμαλιστικό σχεδιασμό αποτελούμενο από premium υλικά. Η "λάμπα" του παράγει εικόνα 23-ιντσών, φωτεινότητας 100 lumens, με multi-touch δέκα σημείων ενώ για αναπαραγωγή εικόνων και βίντεο μπορεί να επεκταθεί έως τις 80-ίντσες. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία δύο δρόμων, λειτουργικό Android N, συνδεσιμότητα Wi-Fi, κάμερα 13MP καθώς και proximity sensor για αυτόματη εκκίνηση από αναμονή.


Όσον αφορά τη χρήση, μπορεί κανείς να πληκτρολογήσει ή να κάνει οποιαδήποτε κίνηση σε κάθε επιφάνεια (τραπέζι, τοίχο κτλ.) όπως ακριβώς σε μια οθόνη αφής ενός tablet ή κινητού. Πρακτικά είναι σαν να ζωντανεύει η εικόνα που μέχρι τώρα βλέπαμε από ένα κοινό προτζέκτορα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να παίξετε παιχνίδια ή να πλοηγηθείτε στο ίντερνετ με τη βοήθεια πάντα του αποκλειστικού user interface που έχει δημιουργήσει η Sony. Έτσι, παρέχονται άμεσα πληροφορίες για τον καιρό, την ώρα ή σύντομες σημειώσεις ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί video chat μέσω Skype αλλά και πρόσβαση στο Google Play Store, για κατέβασμα εφαρμογών.

Το Xperia Touch χρησιμοποιεί την τεχνολογία απεικόνισης SXRD της Sony σε συνδυασμό με αισθητήρες υπερύθρων, που εντοπίζουν της χειρονομίες του χρήστη, καθώς και την κάμερα των 60fps. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη με τιμή γύρω στα 1499 ευρώ.


Σχόλια