Η Apple δίνει οδηγίες για το πως να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες


H Apple θέλει να βοηθήσει τους χρήστες των iPhone 7 & 7 Plus στο κομμάτι λήψης φωτογραφιών και έτσι λανσάρει μια αποκλειστική σελίδα με οδηγίες. Επισκέπτοντας κανείς το νέο site , θα βρει 16 σύντομα how-to βίντεο για λήψη καλύτερων πορτραίτων, λήψεις χωρίς flash και πολλά άλλα. Επιπλέον υπάρχει οδηγός για το πως να τραβηχτεί μια σωστή selfie με το ένα χέρι, κάτι που στις μέρες μας θα ήθελαν να μάθουν αρκετοί αλλά και πως να επιτευχθεί μια λήψη δράσης. Φυσικά τα βίντεο αυτά έχουν αναρτηθεί και στο κανάλι της Apple στο YouTube. Ωστόσο, δεν απευθύνεται μόνο στους κατόχους των πιο πρόσφατων μοντέλων iPhone αλλά χαρακτηριστικά όμως Portrait mode, σταθεροποιητής εικόνας και το Quad-LED True Tone flash, που απαιτούνται για συγκεκριμένες λήψεις είναι αποκλειστικά για τα iPhone 7 & 7 Plus. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους από τους τρόπους εν συντομία:

Πως να τραβήξεις ένα τέλειο πορτραίτο. Ανοίγοντας της κάμερα επιλέγεις Portrait mode. > Περιμένεις να εμφανιστεί το εφέ βάθους (συνήθως σε πιο κοντινές λήψεις). > Πραγματοποιείς λήψη.
Δες το βίντεο

Πως να βγάλεις φωτογραφία χωρίς flash. Εντοπίζεις ένα σημείο που να έχει ελάχιστο φωτισμό. > Απενεργοποιείς το flash. > Αγγίζεις την οθόνη, στο εστιασμένο σημείο, και αλλάζεις το επίπεδο έκθεσης. > Πραγματοποιείς λήψη. Δες το βίντεο

Πως να βγάλεις μια λήψη δράση. Κρατάς πατημένο το πλήκτρο λήψης φωτογραφίας για να ενεργοποιηθεί το Burst mode (λήψεις 10 φωτογραφιών ανά δεύτερο) και καταγράφεις. > Στη συνέχεια ανοίγεις το άλμπουμ και επιλέγεις την ιδανική από τη συλλογή Burst mode. Δες το βίντεο

Πως βγάλεις φωτογραφία ενώ τραβάς βίντεο. Μεταφέρεσαι την επιλογή λήψης video. > Ξεκινάς την εγγραφή. > Πατάς το λευκό πλήκτρο που εμφανίζεται αριστερά και παίρνεις λήψεις.

Πως να πάρεις λήψη με οπίσθιο φωτισμό. Ανοίγεις την επιλογή HDR. > Κλειδώνεις την εστίαση πατώντας το αντικείμενο που θες να εστιάσεις. > Μειώνεις την έκθεση. > Παίρνεις λήψη.

Σχόλια