H ΑSUS παρουσιάζει το ZenBook 3 Deluxe



ASUS ολοκλήρωσε την παρουσίαση της στην φετινή Computex, που διεξάγεται στο Taipei, και εκτός των άλλων αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο ZenBook 3 Deluxe. Ένα ultrabook που συνεχίζει την δυναμική του πορεία και μάλιστα αυτή τη φορά έρχεται πιο εξοπλισμένο από ποτέ. Όπως έχετε καταλάβει, οι περισσότερες εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη κατηγορία  κατορθώνοντας το αδύνατο. Έτσι, και η ταιβανέζικη εταιρεία δίνει σάρκα και οστά στο νέο ZenBook, κάνοντάς το άκρως ποθητό αφού τα έχει όλα.
Ξεκινώντας από το εξωτερικό τμήμα, κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου από αεροδιαστημικό αλουμίνιο με άκρες κομμένες και βαμμένες σε χρυσό χρώμα για μέγιστη αίσθηση πολυτέλειας ενώ και τα γράμματα του πληκτρολογίου αλλά και το λογότυπο είναι είναι "ντυμένα" στα χρυσά. Το υπόλοιπο σώμα είναι βαμμένο σε σκούρο μπλε (Royal Blue) ή ανοιχτό γκρι (Quartz Grey), ολοκληρώνοντας έτσι το σοβαρό του χαρακτήρα, ξεχωρίζοντας από τους κοινούς χρωματισμούς. Στις διαστάσεις, έχουμε πάχος συσκευής στα 12,9 χιλιοστά και βάρος μόλις 1,1 κιλά ενώ το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο (1,2mm απόσταση πατήματος). Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως ενώ σχεδιαστικά έχει διαγώνιο 13-ιντσών, ανοίγοντάς το κανείς διακρίνει οθόνη διαγωνίου 14-ιντσών, κάτι που έχει επιτευχθεί με τη σμίκρυνση των περιθωρίων στα 7,46 χιλιοστά (84% screen-to-body ratio).


Το ZenBook 3 Deluxe διαθέτει οθόνη ανάλυσης Full HD με αναλογία αντίθεσης 1000:1 και 200% οξύτητα στα video μέσω της τεχνολογίας Tru2Life. Επιπλέον, η επιφάνεια της οθόνης είναι καλυμμένη με γυαλί Corning Gorilla Glass 5, για μεγαλύτερη αντοχή στη καθημερινή χρήση. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που συναντά κανείς στο χώρο του computing, παρέχοντας έτσι φοβερές δυνατότητες παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις. Οι επιλογές προσφέρουν επεξεργαστές έως Core i7 (up to 3.5Ghz), αποθηκευτικό χώρο έως 1TB μέσω PCIe 3ης γενίας SSD και μνήμη RAM έως 16GB με συχνότητα λειτουργίας τα 2133Mhz. Φυσικά εξοπλίζεται με διπλή υποδοχή Thunderbolt 3 και ακόμα μια USB 3.1, για μεταφορά δεδομένων, εικόνας και φόρτιση του φορητού ενώ τα Wi-Fi (802.11ac) και Bluetooth 4.1 ολοκληρώνουν την ασύρματη συνδεσιμότητα.

Στις λεπτομέρειες συναντάμε τέσσερα surround ηχεία από την Harman/Kardon σε συνδυασμό με τον τετραπλό ενισχυτή για μέγιστη ένταση ήχου, χωρίς θόρυβο ενώ στο touchpad υπάρχει αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος.

Σχόλια