Huawei Matebook X, το μικρότερο 13άρι λάπτοπ στο κόσμο


H Huawei επεκτείνεται στον τομέα των φορητών υπολογιστών παρουσιάζοντας τρία νέα laptops, της σειράς Matebook, καλύπτοντας έτσι τρεις διαφορετικές κατηγορίες χρηστών. Με το υβριδικό 2 σε 1 tablet/laptop, Matebook E, το επαγγελματικό 15άρι, Matebook D αλλά και το ιδιαίτερο  Matebook X, η Huawei μπαίνει για τα καλά στο κομμάτι των υπολογιστών. Μπορεί και τα τρία να είναι άκρως εντυπωσιακά και το καθένα να έχει το κάτι διαφορετικό όμως αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα σταθούμε, είναι το Matebook X.

Πρόκειται για ένα φορητό ιδιαίτερα λεπτό, καλοσχεδιασμένο και με πολλά υποσχόμενο χαρακτήρα. Έρχεται για να κοντραριστεί με τα Microsoft Surface και MacΒook (...και όχι μόνο), γι' αυτό άλλωστε έκτος από δυνατά χαρακτηριστικά έχει κομψή και  minimal σχεδίαση. Πρόσφατα μάλιστα και η γειτονική Xiaomi παρουσίασε το Air 12 και όπως βλέπουμε στην συγκεκριμένη κατηγορία οι εταιρείες δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν κάτι το ξεχωριστό.

Ξεκινώντας από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, το Matebook X, είναι το μικρότερο 13άρι λάπτοπ, με διαστάσεις 12,5mm x 286mm x 211mm και βάρος μόλις 1,05 κιλά. Η οθόνη ανάλυσης 2K (21600×1440p) διαθέτει φωτεινότητα 350nits και 200 εικονοστοιχεία ανά ίντσα (ppi) ενώ το λεπτό bezel περιμετρικά προσφέρει 88% αναλογία οθόνης-σασί. Επιπλέον εξοπλίζεται με επίστρωση Gorilla Glass, καθιστώντας τη ανθεκτική σε γρατζουνιές. Το σώμα αποτελείται από αλουμίνιο που έχει υποστεί επεξεργασία από CNC μηχανή ενώ στο εσωτερικό ιδιαίτερα υλικά (αεροδιαστημικής τεχνολογίας) επιτρέπουν την ψύξη των εξαρτημάτων δίχως τη χρήση κάποιου fan.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στο power button και πληκτρολόγιο πάχους 1.2mm, ανθεκτικό σε σταγόνες νερού. Επιπλέον διαθέτει ηχεία με τεχνολογία Dolby Atmos, για καλύτερη ακουστική. Ακόμη παρέχονται υποδοχές HDMI, USB A, USB type-C και έξοδος VGA.


Φυσικά ένα τέτοιο λάπτοπ που σέβεται τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει δυνατά specs. Στην περίπτωση του Matebook X, υπάρχουν επιλογές για επεξεργαστές Intel Core i5 ή i7 (7th gen), 256GB ή 512GB για δεδομένα σε δίσκο SSD και 8GB μνήμης RAM, για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ενώ η μπαταρία των 5449mAh προσφέρει έως και δέκα ώρες αυτονομία.

Το Huawei Matebook X θα κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού με τιμή που θα ξεκινά από τα 1399€ και θα φτάνει τα 1699€.

Σχόλια