Nέο Microsoft Surface Laptop με Windows 10 S


Η Microsoft παρουσίασε κάτι νέο και αυτό δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουργιο Surface Laptop. Σε αποκλειστικό event που εκτός των άλλων έγινε γνωστό και το Windows 10 S, δια στόματος του Panos Panay (επικεφαλής των Microsoft συσκευών), αποκαλύφθηκε το νέο 13,5-ιντσών λάπτοπ, με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό.


Αυτή τη φορά η εταιρεία επικεντρώθηκε στους μαθητές-σπουδαστές, σχεδιάζοντας έτσι την εν λόγω έκδοση των Windows, συνοδευόμενη από μια νέα συσκευή. O επικεφαλής, Panos Panay ανέφερε ότι υπήρξε πραγματική ζήτηση από νέα άτομα, για ένα λάπτοπ που θα εξυπηρετούσε ποικίλα αλλά κυρίως σε εργασίες και το διάβασμα. Ο ίδιος είπε πως: "γι' αυτό δημιουργήσαμε το νέο Surface, και είναι όμορφο". Σε συνδυασμό με αυτό, το Windows 10 S έρχεται για να ολοκληρώσει το πακέτο προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια και επιδόσεις, με εφαρμογές που κατεβάζονται αποκλειστικά από το Windows Store.



Όσον αφορά τη συσκευή πρόκειται για ένα κλασικού τύπου φορητό και όχι laptop-tablet, σαν τα Surface που έχουμε γνωρίσει. Διαθέτει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και επιφάνεια από πολυτελές ύφασμα Alcantara (βλ. Surface Pro 4) ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 1,5 χιλιοστά. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα ultrabook που στο εσωτερικό του κρύβει μια υψηλών προδιαγραφών συσκευή. Διαθέτει οθόνη 13,5-ιντσών PixelSense, με 3:2 aspect ratio και γυαλί Gorilla Glass 3, η οποία αποτελεί την λεπτότερη LCD οθόνη αφής, σύμφωνα με τον Panos Panay. Εξοπλίζεται με επεξεργαστές Intel Core i5 και i7, μέχρι 16GB RAM και δίσκο SSD εώς 512GB. Ακόμη, διαθέτει ηχεία της Omnisonic που είναι τοποθετημένα κάτω από το πληκτρολόγιο, με υποστήριξη Dolby Audio Premium. Φυσικά, οι καλές επιδόσεις σε ένα φορητό πρέπει να ολοκληρώνονται με μια μεγάλη αυτονομία, γι' αυτό και το Surface Laptop προσφέρει έως και 14,5 ώρες λειτουργίας.

Η τιμή του ολοκαίνουργιου Surface Laptop ξεκινά από τα 999 δολάρια (i5, 4GB, 128SSD) και φτάνει έως τα 2199 δολάρια για την πιο πλούσια έκδοση. Αξίζει να αναφερθεί πως θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις χρωματικές επιλογές και θα διατεθεί από τα μέσα Ιουνίου.


Σχόλια