Xiaomi Air 12, Windows και σχεδιασμός που θυμίζει MacΒook σε ένα


H Xiaomi λανσάρει το πρώτο της φορητό υπολογιστή που θυμίζει σχεδιαστικά, τα γνωστά MacΒook της Apple, αλλά με τιμή που είναι άκρως προσιτή. Το ολοκαίνουργιο Xiaomi Air 12 ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες σ' ένα κομψό σασί, και δεν ζητάει πολλά.

Ξεκινώντας με τα χαρακτηριστικά, διαθέτει οθόνη 12,5-ιντσών Full HD (176ppi) με ειδική επίστρωση από συνθετικό ζαφείρι, που την κάνει ανθεκτική σε γρατζουνιές. Όλη η κατασκευή αποτελείται από αλουμίνιο (διαστάσεις 292mm x 202mm x 12.9mm ) ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά το ένα κιλό (1,07kg). Διαθέτει μεγάλη επιφάνεια για το touchpad, πλήρως φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τέσσερις εξόδους (HDMI, 2 × USB 3.0, audio jack, USB type-C) περιμετρικά.

Στο εσωτερικό ενσωματώνει τον τελευταίας γενιάς Intel Core m3, 4GB RAM, Intel HD 615 για τα γραφικά και 128GB ή 256GB δίσκο SSD για τα δεδομένα. Φυσικά ένα ultrabook που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει αυξημένη αυτονομία, και έτσι στην περίπτωση του Air 12, η μπαταρία των 600wh, προσφέρει έως και 11,5 ώρες λειτουργίας. Τέλος, η Xiaomi εξοπλίζει τη συσκευή της με διπλά ηχεία, κατασκευασμένα από την AKG που φέρουν τεχνολογία Dolby Audio Premium, για ήχο πιο φυσικό και ισορροπημένο, ολοκληρώνοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη.


Ομολογουμένως για όλα τα παραπάνω που παρέχει, θα αναρωτιέται κανείς το κόστος του. Aυτό εκπλήσσει ιδιαίτερα καθώς δεν ξεπερνά τα 490 δολάρια, κάνοντάς το ιδιαίτερα προσιτό, αν αναλογιστεί κανείς αυτά που προσφέρει. Δυστυχώς όμως, για την ώρα, η κυκλοφορία του είναι περιορισμένη στην αγορά της Κίνας, κάτι που δυσκολεύει την εύκολη απόκτησή του.

Σχόλια