Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της Apple στο WWDC 2017


Το φετινό keynote της Apple, το WWDC 2017, ολοκληρώθηκε χθες και τα επίτημα στελέχη Craig Federighni, Phil Schiller και φυσικά ο Tim Cook, έδωσαν το παρών ανακοινώνοντας τις βελτιώσεις των λογισμικών της (iOS & Mac OS) ενώ δεν έλλειψαν και οι παρουσιάσεις των νέων προϊόντων, όσον αφορά το κομμάτι του hardware.

Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και παράλληλα για κάποιους που δεν πήραν χαμπάρι τα νέα καλούδια της Apple, παρακάτω έχουμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της εταιρείας:

Apple HomePod speaker


H Αpple δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κομμάτι του home entertainment και το HomePod έρχεται για να καλύψει αυτή τη κατηγορία. Με το Amazon Echo, Google Home και λύσεις άλλων εταιριών, η ψηφιακή πολύ-βοηθός για το σπίτι, της εταιρείας του Cupertino, είναι γεγονός. Το HomePod, μοιάζει στο πιο πρόσφατο Mac Pro, όμως στο εσωτερικό του κρύβει ηχεία (7 tweeters & 1 woofer) που εκτός των άλλων είναι ικανά για αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας μουσικής. Άλλωστε "συνεργάζεται" με το Apple Music για να στριμάρει μουσική ενώ είναι ικανό να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων, με τις γνώσεις του Siri. Η συσκευή θα διατεθεί σε μαύρο και λευκό χρώμα και θα πωλείται στην τιμή των 349 δολαρίων ενώ η διάθεση του για την πλειοψηφία θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους.


Νέα iMac Pro και ανανεωμένα MacBook


Η Apple λανσάρει τα αναβαθμισμένα iMac με βελτιωμένες οθόνες Retina, καλύτερα γραφικά, επεξεργαστές Kaby Lake και υποδοχές USB-type C. Επιπλέον παρέχεται υποστήριξη γραφικών για δημιουργία περιεχομένου VR. Ανάμεσα στα ανανεωμένα μοντέλα έχουμε και το νέο iMac Pro που αποτελεί το κορυφαίο υπολογιστή γραφείου της Apple με 5K οθόνη, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, επιλογές επεξεργαστών Xeon, μέχρι 4ΤΒ αποθηκευτικό χώρο σε SSD, έως 128GB προσωρινής μνήμης ECC, 4 θύρες Thunderbolt 3 και φυσικά ενσωμάτωση 10GB Ethernet. Η τιμή των νέων μοντέλων ξεκινά από τα 1099 δολάρια για το 21,5-ιντσών μοντέλο ενώ αυτό με την οθόνη ανάλυσης 4K πωλείται στα 1299 δολάρια. Από την άλλη τα MacBook έχουν τιμή εκκίνησης τα 1299 δολάρια ενώ το επαγγελματικό iMac Pro, ξεκινά με τιμή στα 4999 δολάρια και αναμένεται τον Δεκέμβριο.


iOS 11


Η ενδέκατη έκδοση του λειτουργικού για τις φορητές συσκευές της Apple είναι γεγονός. Η νέα έκδοση του iOS, φέρνει αρκετές βελτιώσεις, όπως ανανέωση του Siri, με δυνατότητα καλύτερου ελέγχου φωνής αλλά και μετάφρασης πλήρων προτάσεων σε άλλες γλώσσες. Το iMessage πλέον συνεργάζεται με το iCloud, χάρη στο οποίο συγχρονίζονται όλες οι συνομιλίες για έλεγχο από κάθε συσκευή που διαθέτει τον ίδιο λογαριασμό. Η εφαρμογή της κάμερας βελτιώνεται και αυτή , επιτυγχάνοντας καλύτερες επιδόσεις σε λήψεις χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον υπάρχει ένα νέο κέντρο ελέγχου, που συνεργάζεται καλύτερα με το 3D Touch και προσφέρει περισσότερες επιλογές. Ακόμα, ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι η δυνατότητα αναγνώρισης του πότε ένας χρήστης οδηγεί με αποτέλεσμα, αυτόματα να ενεργοποιείται η επιλογή Do Not Disturb. Τέλος, το App Store επιδέχεται ανασχεδίαση για καλύτερη αναζήτηση και πιο εύκολη πλοήγηση στο μενού.


Νέο iPad Pro 10,5-ινστών


To iPad Pro πλέον θα είναι διαθέσιμο σε δυο διαφορετικές διαστάσεις αφού προστίθεται και το νέο με διαγώνιο οθόνης 10,5-ιντσών. Το νέο υπερμέγεθες tablet διαθέτει κάμερα 12-megapixel, σαν αυτή του iPhone 7 και άλλη μια 7άρα στο εμπρόσθιο τμήμα, για serlfies. Υποστηρίζει USB 3.0 και έχει μπαταρία με αυτονομία που φτάνει τις 10 ώρες. Ακόμη, διαθέτει ένα νέο feature που ονομάζεται ι ProMotion, και επιτυγχάνει μείωση του latency, του Apple Pencil, στα 20ms. Επιπλέον, αυτόματα παραμετροποιεί το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης αναλόγως του περιεχομένου που προβάλλεται ενώ χάρη σε αυτό το refresh rate μπορεί να φτάσει και έως τα 120Hz. To νέο iPad Pro θα διατίθεται με βασική επιλογή τα 64GB, στην τιμή των 649 δολαρίων και θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.


macOS High Sierra


Η επόμενη έκδοση του λογισμικού για τους υπολογιστές της Apple, θα ακούει στο όνομα High Sierra. Η αναβάθμιση θα φέρει βελτιώσεις στο Safari, με δυνατότητα μπλοκαρίσματος των site trackers και των video που αναπαράγονται αυτόματα. Η εταιρεία ακόμα προσθέτει νέα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών αλλά και αναζήτησης αυτών. Ακόμα, ανανέωση της διαχείρισης αρχείων συστήματος θα συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο καθώς και νέα έκδοση του Metal, με υποστήριξη VR, για τους developers.


WatchOS 4


Ένα σημαντικό update αναμένεται στο Apple Watch το οποίο περιλαμβάνει την ανανεωμένη εμφάνιση πληροφοριών στην οθόνη του smartwatch. Επιπλέον, έχει δοθεί έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες, με προσθήκη μηνιαίων προκλήσεων, για ενθάρρυνση του χρήστη να πετύχει περισσότερα ενώ υπάρχει και δυνατότητα συνεργασίας με εξοπλισμό γυμναστηρίου μέσω NFC, για πέρασμα στοιχείων (όπως θερμίδες, αποστάσεις κτλ.).

Αυτά από το φετινό WWDC 2017 και την Apple. Όποιος επιθυμεί και διαθέτει χρόνο μπορεί να παρακολουθήσει πλήρως το keynote εδώ.

Σχόλια