Ανακοινώθηκε επίσημα το OnePlus 5


Η πολυαναμενόμενη συσκευή της OnePlus είναι γεγονός καθώς χθες παρουσιάστηκε επίσημα. Το νέο κορυφαίο Android smartphone της εταιρείας, μετά από τόσες λέξεις που έχουν γραφτεί γι' αυτό, πλέον ζωντανεύει και είναι έτοιμο για τους αυτούς που ανυπομονούσαν να το αποκτήσουν. Το OnePlus 5 είναι αυτό που θα πάρει τη θέση του OnePlus 3T επάξια και χωρίς αμφιβολίες για αυτά που έχει να προσφέρει.

Αυτό που "πλασάρει" η εταιρεία και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση -στη νέα συσκευή- είναι η κάμερα, η οποία παρέχει δυνατότητες για τους απανταχού φωτογράφους. Φυσικά συνυπάρχουν δυο αισθητήρες ένας  των 16MP, με διάφραγμα f/1.7 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, που αναλαμβάνει τις χαμηλού φωτισμού λήψεις και ένα πρόσθετο των 20MP. Αυτός, είναι ο τηλεφακός, χάρη στον οποίο μπορεί να παρθούν λήψεις με θολό φόντο και εστιασμένο αντικείμενο, κάτι σαν το Portrait mode που έχουμε δει σε άλλες συσκευές. Επιπλέον, βοηθά να επιτυγχάνεται γρηγορότερο focus έως και 40%.


Το OnePlus 5 σαφώς είναι το λεπτότερο κινητό της εταιρείας με πάχος 7,25 χιλιοστά και unibody σώμα αλουμινίου, που ωστόσο ενσωματώνει μεγάλη μπαταρία. Αν και λεπτεπίλεπτο, στο εσωτερικό κρύβεται η μπαταρία των 3300mAh, η οποία παρέχει έως και 20% μεγαλύτερη αυτονομία από το προγενέστερο μοντέλο. Ακόμα χάρη στον Snapdragon 835 -τον οποίο βασίζεται- μπορεί με μόλις μισή ώρα φόρτισης να παρέχει έως και 24 ώρες χρόνο χρήσης.


Ομολογουμένως ένα κινητό του βεληνεκούς του δεν θα μπορούσε να μην φέρει δυνατά χαρακτηριστικά. Εκτός λοιπόν του Snapdragon 835 (8core / 2,45Ghz) που είναι ότι καλύτερο υπάρχει μέχρι στιγμής στην κατηγορία του, εξοπλίζεται και με έως 8GB RAM. Καλά διαβάσατε, δυο επιλογές αυτή των 6GB και με 8GB (!), θα υπάρξουν για να έχει τη δυνατότητα να διαλέξει κάποιος σε συνδυασμό φυσικά με 64GB ή 128GB χώρο για δεδομένα, αντίστοιχα. Όσον αφορά την οθόνη, είναι διαγωνίου 5,5-ιντσών με πάνελ τεχνολογίας AMOLED (1080p, 401ppi), υποστήριξη χρωμάτων DCI-P3 και επίστρωση 2.5D Corning Gorilla Glass 5.


Κάτι που δεν λείπει και είναι άξιο αναφοράς είναι η υποδοχή ακουστικών, η οποία εντοπίζεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android 7.1 Nougat υπό την "κάλυψη" του Oxygen UI, που συναντάμε σε κάθε συσκευή της OnePlus. Το τελευταίο εκτός των άλλων προσφέρει επιλογές ανάγνωσης βιβλίων, δυνατότητα μη ενόχλησης κατά το τρέξιμο παιχνιδιού και επιλογές ασφάλειας μέσω του δακτυλικού αποτυπώματος.

Το OnePlus 5 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στο oneplus.net από τις 27 Ιουνίου και η τιμή του θα ξεκινά -ενδεικτικά- από τα 499€.

Σχόλια