Xbox One X, επίσημα η νέα κονσόλα της Microsoft


Μετά από αρκετό καιρό, η Microsoft αποκαλύπτει το "Project Scorpio" και δεν είναι άλλο από την νέα της κονσόλα παιχνιδιών. Το Xbox One X είναι αυτό που κρυβόταν πίσω από το νέο project της εταιρείας και πλέον παίρνει σάρκα και οστά στη φετινή E3.

Η νέα κονσόλα έχει επεξεργαστική ισχύ που φτάνει τα 6 teraflops, κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα 4.2 teraflops του μέχρι πρότινος δυνατότερου PS4 Pro. Για την επίτευξη αυτής της ισχύος η Microsoft έχει ενσωματώσει στη συσκευή μια custom GPU που "τρέχει" στα 1172Mhz, διαφέροντας από τα 853Mhz του Xbox One αλλά και τα 911Mhz του PS4 Pro. Ακόμη το Xbox One X διαθέτει και οπτικό Ultra HD Blu-ray για 4Κ περιεχόμενο αλλά και 1TB αποθηκευτικό χώρο. Αξιοσημείωτη είναι η υπάρξη του νέου συστήματος υδρόψυξης, κάτι που συναντάμε σε high-end κάρτες γραφικών όπως την GTX 1080.

Όσον αφορά τα υπάρχοντα περιφερειακά για το Xbox One, θα είναι συμβατά με τη νέα κονσόλα. Ακόμα τα τωρινά παιχνίδια θα μπορούν να παιχτούν στο One X, προσφέροντας ωστόσο μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο κομμάτι των γραφικών. Επίσης, ένας από τους νέους πρώτους τίτλους που είδε το φως της δημοσιότητας είναι το Forza Motorsport 7, που έτρεξε σε ανάλυση 4K και 60fps.



H Microsoft ωστόσο έχει στο "τσεπάκι" συνολικά 22 νέους τίτλους παιχνιδιών για την άφιξη του Xbox One X, συμπεριλαμβάνοντας και τα Crackdown 3, Sea of Thieves κ.α.

Το νέο Xbox One X θα γίνει διαθέσιμο στις 7 Νοεμβρίου και θα πωλείται στην τιμή των 499€.

Σχόλια