H Samsung θα ανακτήσει 157 τόνους μετάλλου από την ανακύκλωση του Note 7


H Samsung μετά την ζημιά που έπαθε με τις μπαταρίες του Note 7, που είχε ως επακόλουθο την μαζική ανάκληση, πλέον κυκλοφορεί την ίδια συσκευή με άλλη μπαταρία. Στο εξωτερικό το Galaxy Note FE, έκανε ντεμπούτο με σωστή μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας και έτοιμο να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Από την άλλη, η ανάκληση των συσκευών απέφερε και άλλα υλικά που πέρασαν από πρόγραμμα ανακύκλωσης συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση συγκεκριμένων μετάλλων.

Σύμφωνα με την ίδια, τα Note 7 που δεν ανανεώθηκαν, θα ανακυκλωθούν με αποτέλεσμα την ανάκτηση 157 τόνων χρυσού, ασημιού, κοβαλτίου και χαλκού, διαδικασία που θα ξεκινήσει τέλη του μήνα. Η εταιρεία αποφάσισε να διαχωρίσει και να επαναχρησιμοποιήσει parts όπως τις οθόνες AMOLED, τα ολοκληρωμένα μνήμης και τις κάμερες διαμέσου φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων. Ποσοστό από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά, αν χρειαστούν σε επισκευές των Note 7 FE, ενώ τα υπόλοιπα θα πουληθούν.

Όλο το παραπάνω θα γίνει σε συνεργασία με εγχώριες και ξένες εταιρείες που θα συμβάλλουν στην ανακύκλωση των εξαρτημάτων του Note 7, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ηγηθεί της βιομηχανίας όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση πόρων.

Σχόλια