Leica TL2, με βελτιωμένα specs και μεγάλη οθόνη


Η Leica αποκάλυψε την νέα TL2, που αποτελεί επάξια τη διάδοχο της original TL mirrorless. Η νέα κάμερα διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και έχει υποστεί μικρές σχεδιαστικές αλλαγές.

Ξεκινώντας από το κατασκευαστικό κομμάτι, η TL2 αποτελείται από unibody σώμα αλουμινίου δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη αίσθηση στο μάτι και την αφή ενώ είναι πιο ομοιογενής από ποτέ. Κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει ο 24-megapixel APS-C CMOS αισθητήρας, ο οποίος συνεργάζεται με τον Maestro II επεξεργαστή εικόνας. Αποτέλεσμα αυτής της... συνεργασίας είναι οι τιμές του ISO με τη μέγιστη να φτάνει στα 50000, δηλαδή 12500 περισσότερο από το αρχικό μοντέλο. Επιπλέον, η ταχύτητα συνεχούς λήψης έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα καθώς είναι ικανή να καταγράψει 20fps στα 24MP για έως και 29 εικόνες με χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου.

Στο κομμάτι της εγγραφής βίντεο, η TL2 πλέον μπορεί να καταγράψει στα 4K, σε αντίθεση με το πρώτο μοντέλο που έδινε αναλύσεις έως Full HD, ενώ παρέχονται οι επιλογές: 4K/30fps, 1080p/60fps και 720p έως 120fps.

Ομολογουμένως μια mirrorless που σέβεται τον εαυτό της δεν θα μπορούσε να μην είναι ταχύτατη. H Leica έχει βάλει όλη της τη μαεστρία με αποτέλεσμα όλα να γίνονται αστραπιαία. Έτσι, η TL2 εκκινεί σε μόλις 0,6 δεύτερα, το ηλεκτρονικό κλείστρο παρέχει έκθεση έως 1/40000 του δευτερολέπτου ενώ η ταχύτητα αυτόματης εστίασης δεν ξεπερνά τα 165 milliseconds.

Στο πίσω μέρος, η TL2 διαθέτει μια μεγάλη LCD οθόνη αφής ανάλυσης 1,3MP, που αναλαμβάνει το ρόλο του viewfinder και των υπόλοιπων πλήκτρων που απουσιάζουν από την πίσω πλευρά.


Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά συναντάμε ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, έξοδο HDMI και USB 3.0 Type-C, υποδοχή κάρτας SD έως 32GB και επικοινωνία με το κινητό/tablet μέσω του TL App (για Android/iOS) για χειρισμό της
κάμερα εξ' αποστάσεως.

Η ολοκαίνουργια και πανίσχυρη Leica TL2 είναι διαθέσιμη σε χρώματα silver και black και πωλείται στην τιμή των 1950 δολαρίων.

Σχόλια