Meizu Pro 7 & Pro 7 Plus, επίσημα με διπλή οθόνη και διπλή κάμερα


H Meizu παρουσίασε δυο νέες συσκευές που αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές, από μια Κινέζικης καταγωγής εταιρεία που δεν περνά απαρατήρητη. Θέλοντας να κεντρίσει τα βλέμματα, αποκαλύπτει τα Pro 7 και Pro 7 Plus, με διπλές οθόνες, στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.

Εστιάζοντας λοιπόν σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό, πρόκειται για μια δευτερεύουσα μικρή οθόνη αφής που υπάρχει στο πίσω μέρος του κινητού και κάτω από την κάμερα. Είναι τεχνολογίας AMOLED και μπορεί εξυπηρετήσει πολλαπλά, για έλεγχο των ειδοποιήσεων, της μουσικής ή να χρησιμοποιηθεί ως viewfinder για selfies με την πίσω κάμερα.


Παραμένοντας στην πίσω πλευρά, για την Meizu, είναι η πρώτη φορά που ενσωματώνει διπλή κάμερα σε συσκευή της. Πρόκειται για συνδυασμό μονόχρωμου και έγχρωμου φακού με ανάλυση στα 12MP. Επίσης, στο εμπρόσθιο τμήμα, υπάρχει άλλη μια κάμερα ανάλυσης 16MP, όπου με εξειδικευμένο αλγόριθμο καταφέρνει να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για πιο φωτεινές λήψεις.

Και τα δυο μοντέλα διαθέτουν Super AMOLED οθόνη, κατασκευή της Samsung, με διαγώνιο 5,2-ιντσών (Full HD) και 5,7-ιντσών (Quad HD), για το Pro 7 και Pro 7 Plus αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του Pro 7 Plus, κυρίαρχο ρόλο αναλαμβάνει ο κορυφαίος επεξεργαστής της MediaTek, ο Helio X30, που συνδυάζεται με 6GB RAM, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του ολοκληρωμένου. Ακόμη, θα προσφέρεται με 64GB ή 128GB, για αποθήκευση δεδομένων. Από την άλλη, το Pro 7 ενσωματώνει τον Helio P25, με 4GB μνήμης RAM και 64GB χώρο αποθήκευσης. Η τροφοδότηση των συσκευών θα παρέχεται από μπαταρίες 3000mAh και 3500mAh αντίστοιχα ενώ και τα δύο φέρουν την τεχνολογία mCharge 4.0 για ταχεία φόρτιση.

Μερικά στοιχεία ακόμα που δεν περνούν απαρατήρητα, στα νέα μοντέλα, είναι η νεότερη έκδοση του Flyme 6, το εξειδικευμένο Hi-Fi chip για υψηλή ποιότητα ακουστικής και φυσικά η έξοδος 3,5mm για ακουστικά.

Και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τις 5 Αυγούστου με τιμή 430$ για το Pro 7 και 530$ για το Pro 7 Plus.


Σχόλια