Android 8.0 Oreo, αυτή είναι επίσημα η νέα έκδοση


Η Google τελικά αποφάσισε να αποκαλύψει την οριστική ονομασία της νέας έκδοσης του Android που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ως "O". Το Android 8.0 Oreo, αποτελεί την νεότερη έκδοση που θα "τρέχουν" οι καινούργιες συσκευές ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστούν σε αυτό ορισμένες. Όπως και με την έκδοση KitKat που υπήρξε συνεργασία με την εταιρεία τροφίμων Nestle, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, το Oreo, παρέχεται με την άδεια της Mondelez, κάτοχο του εν λόγω brand.

Ο κώδικας της νέας έκδοσης θα δοθεί αρχικά μέσω του Android Open Source Project ενώ ενημερώσεις λογισμικού θα δεχτούν οι συμβατές Nexus και Pixel συσκευές τις επόμενες ημέρες.

Η Google στην ανακοίνωσή της ανέφερες πως μέχρι το τέλος του έτους οι νεότερες συσκευές από Essential General Mobile, Huawei, HTC, HMD Global, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp και Sony θα κυκλοφορήσουν με Android 8.0 ενώ παράλληλα οι συμβατές θα αναβαθμιστούν σε αυτό.

Η εν λόγω έκδοση του Android θα έρθει με υποστήριξη picture-in-picture, ανασχεδιασμένα emoji, ενσωμάτωση του Google Play Protect, περιορισμό στην κατανάλωση από εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, γρηγορότερη εκκίνηση, υποστήριξη Android Instant Apps και αρκετές βελτιώσεις ασφαλείας και σταθερότητας του συστήματος.

Σχόλια